אחרי שכבשה את הבורסה, אנבידיה רושמת הישג נוסף והוכתר כבחרה שהכי טוב לעבוד בה בישראל. כך על פי הדירוג השנתי של 100 החברות שהכי טוב לעבוד בהן, אותו מפרסת חברת המידע העסקי CofaceBdi, זו השנה ה-20 ברציפות.
הסקר נערך בהשתתפות 170 חברות ומאות אלפי עובדים. בדירוג שוקללו כמה נתונים: תוצאות של סקרי עובדים פנים–ארגוניים, תוצאות סקר מקיף בקרב מנהלי משאבי אנוש בחברות המובילות וכן נתונים שנמסרו מהחברות המובילות לגבי מאפייני הרווחה בארגון. הדירוג מבוסס על תמהיל של ציוני העובדים לחברות בהן הם עובדים.
ההישג של אנבידיה מרשים, כיוון שמדובר בזינוק משמעותי של 15 מקומות לעומת שנת 2023, אז דורגה במקום ה-16. למקום השני הגיעה גוגל ישראל, שגם היא רשמה קפיצה מרשימה בהשוואה לשנה שעברה, אז דורגה במקום ה-13.
חברת מייקרוסופט, אשר במשך חמש שנים ברציפות דורגה במקום הראשון - ירדה למקום השלישי. במקום הרביעי נמצאת צ'ק פוינט, עם ירידה קטנה משנה שעברה (אז דורגה במקום השלישי). את החמישייה הפותחת סוגרת חברת אפלייד מטיריאלס, שדורגה בשנה שעברה במקום השני.
השנה, 40 חברות מכלל החברות שברשימה הן חברות הייטק, 18 הן חברות פיננסים, 14מתחום המסחר והשירותים, 11 מתחום ענף הבנייה והתשתיות, תשע חברות מתחום שירותי הבריאות, שמונה חברות מעולם התעשייה.
"מאז פרוץ המלחמה, האצנו את קצב הגיוס ובארבע השנים האחרונות גדלנו מ-2,500 עובדים לכ-4,500 עובדים בישראל", מסר בעקבות הדירוג עמית קריג, סגן נשיא בכיר באנבידיה ומנהל מרכז הפיתוח של אנבדיה ישראל. "וגם היום יש לנו מאות משרות פתוחות. אנחנו רואים את ההון האנושי פה בישראל כמקור למהנדסים הכי טובים שיש בעולם. כך גם רואים את זה באנבידיה העולמית וזו גם הסיבה שמאפשרים לנו לגדול".
"בשנה החולפת חלו זעזועים רבים במשק הישראלי ובראשם אירועי ה-7 באוקטובר ופרוץ מלחמת חרבות ברזל. בנוסף למצב הביטחוני וחוסר הוודאות השרוי במשק, ישנם אתגרים רבים נוספים, ביניהם: יוקר המחיה ולחצי אינפלציה, סביבת ריבית גבוהה, חוסר יציבות שלטונית-חברתית, ירידה בהכנסה הפנויה ועוד", אומר אלן עמיאל, מנכ"ל CofaceBdi. "כל אלו הביאו עובדים רבים לבצע הערכה מחדש של סדרי העדיפויות שלהם. כך, השנה אנו עדים כי העובדים מבקשים להיאחז במקום עבודתם כאי של יציבות וחוסן תעסוקתי ברקע של צונאמי כלכלי, בטחוני וחברתי. ובהתאם, דוכא יצר ההרפתקנות והרצון לחפש מקום עבודה חדש".
השפעת המלחמה על החברות: מבקשים גמישות
84% מהעובדים העידו כי מאז פרוץ המלחמה מקום העבודה מעודד יציאה לפעילות התנדבותית חברתית כחלק מערך התרומה והעזרה למפונים והמגויסים (בהייטק הנתון הוא גבוה יותר ועומד על 93%). עוד עולה מהסקר כי 80% מהעובדים דרגו את תפקוד החברה בתקופה זו של המלחמה כטוב או מצוין. כ-55% מהעובדים העידו כי שביעות רצונם ממקום העבודה לא השתנה בעקבות המלחמה, עבור 39% מהעובדים שביעות הרצון ממקום העבודה עלתה בעקבות המלחמה, ורק 6% הביעו אכזבה ושביעות רצונם ירדה.
שאלה נוספת שנשאלו העובדים היא מהו הדבר שהכי נחוץ להם בתקופה זו של המלחמה ממקום העבודה. 45% מהעובדים ענו כי קבלת גמישות בשעות העבודה \ אפשרות לעבודה רבה יותר מהבית, לצד קבלת יחס אישי ותמיכה מהמנהלים - זה מה שנחוץ להם.
מה חשוב לעובד במקום העבודה?
בדומה לשנים האחרונות, העובדים מבהירים שבראש מערכת השיקולים של העובד עומדים יחסי העבודה. הפרמטר השני בחשיבותו הוא אופי ושיטת ההתנהלות מצד הממונים הישירים, וזאת גם בתקופה שבה בחלק מהחברות והתפקידים ניתן לשלב עבודה מהבית. במקום השלישי בסדר חשיבות הפרמטרים ממוקמת השנה היציבות התעסוקתית, שעלתה שלב אחד בדירוג בהשוואה לשנה שעברה.
מודל העבודה ההיברידי, המשלב עבודה מהמשרד ומהבית, הואץ בתקופת הקורונה לאחר שהביא לשיפור משמעותי באיזון בית־עבודה לעובדים רבים. ואולם, בשנה האחרונה צמצמו מעסיקים רבים את היקף העבודה מהבית. 46% ממשתתפי הסקר דיווחו כי הם עובדים במודל כזה, ושיעורם היה גדול במיוחד בקרב עובדי חברות הטכנולוגיה (68%).
נראה כי בתקופות של משבר ואי ודאות העובדים מעריכים יותר את התנאים בעבודה ואף את עצמם. בהתאם, השנה כ־ 67% מהעובדים העידו כי הם חושבים שיתקדמו במקום עבודתם, בהשוואה ל- 65% אשתקד. כ־ 46% חושבים שהם מקבלים שכר הולם בהשוואה ל־ 41% אשתקד. בנוסף, כ־־ 67% העידו כי הם ממצים את כישוריהם, בהשוואה ל־ 63% בשנה הקודמת.
האתגר הגדול ביותר למנהלי משאבי אנוש: גיוס טאלנטים ועובדים מתאימים
מניתוח ממצאי שאלון מיוחד שערכה CofacBDi בתחילת 2024 בקרב מנהלי משאבי אנוש, עולה כי האתגרים המשמעותיים ביותר עבורם כעת הם גיוס עובדים מוכשרים ומתאימים, הצורך באיזון בין שימור העובד לתגמול המצופה מבחינתו, שמירה על רווחת העובד ובריאותו, וכן התמודדות עם בעיות וקשיים אישיים של העובדים, שימור עובדים ויכולת ליצור תוכנית התפתחות ותגמול המותאמת לכל מחלקה ועובד בחברה.