מחקר חדש טוען כי הנטל הכלכלי של הפוסט-טראומה שנגרם לישראל באירועי 7 באוקטובר קרוב בגודלו להיקף התוספת התקציבית שדורשת מערכת הביטחון. המחקר שביצעו קבוצת SFI וארגון MAPS ישראל טוען כי העלות התוספתית בעקבות הפוסט-טראומה נאמד בכ-197 מיליארד שקל לחמש השנים הקרובות. לפי עורכי המחקר, העלות למשק של אדם עם פוסט-טראומה היא כ-1.86 מיליון שקל לאורך חייו.

המחקר בוצע במסגרת יוזמת HealingOct7 שהושקה בעקבות אירועי 7 באוקטובר במטרה להציג תמונה מקיפה של העלויות הצפויות למשק בעקבות העלייה המתמדת בשיעוריה-PTSD בישראל בעקבות מלחמת חרבות ברזל.

לטענת החוקרים, 74% מההשלכות הכלכליות של הפוסט-טראומה מתבטאות בהשפעה על התעסוקה והפרודוקטיביות, עוד 18% בהוצאות בריאות וקצבאות והיתר בסיכון מוגבר לתחלואה נלוות של הפרעות נפשיות והתמכרויות. עוד מציינים החוקרים כי אותן השלכות כלכליות יתחלקו בין פגיעה בפריון העבודה ברמה הלאומית (40%), פגיעה בהכנסות המדינה ממיסים ועלייה בהוצאה על שירותים ציבוריים (30%) וכן מחיר כלכלי שישלמו הפרט ומשפחתו (30%).

לאור הצפי לעלייה דרמטית בשכיחות הסובלים מהפרעה פוסט-טראומטית, ב-MAPS ישראל בחרו להתמקד בפיתוח מחקרים קליניים שיתנו מענה בטוח ויעיל לאוכלוסייה שנפגעה, ביניהם טיפול קבוצתי המשלב MDMA. לטענת הארגון, מחקרים בפסיכותרפיה משולבת MDMA שנערכו בארץ ובעולם באוכלוסיות הסובלות מהפרעת דחק פוסט טראומטית, ופורסמו במגזין המחקר Nature, הראו יעילות גבוהה בהפחתת התסמינים מתחת לרף של אבחנה קלינית. לטענתם, פוטנציאל ההחזר על השקעה בטיפול המוצע במחקרים אלו, אם יאושר על ידי משרד הבריאות, נאמד ב-14.90-12.50 שקלים כנגד כל שקל שיושקע.