ההפגנות הנרחבות שהתרחשו בחודש יולי בברצלונה נגד ריבוי התיירים בספרד ממשיכות לעורר הדים במדינה. סקר שפורסם היום (שישי) בגרדיאן הבריטי חושף כי שליש מהאנשים בספרד תומכים במפגינים וסבורים שמספר התיירים במדינה מופרז. לפי ממצאי הסקר, רוב התושבים ברחבי אירופה מזדהים עם מחאות נגד תיירות יתר – ותומכים במאבק.
הסקר, שמגיע כאמור לאחר קיץ רווי בהפגנות ואזהרות דחופות נגד השפעת התיירות המוגברת, חושף את התסכול שחווים התושבים מהתיירות המוגברת. הסקר הנרחב נערך בדנמרק, צרפת, גרמניה, איטליה, ספרד, שוודיה ובריטניה - ומצא שספרד היא המדינה שהכי נפגעה מכמות התיירים החריגה. לצורך הערכה – בברצלונה, שבה מתגוררים 1.6 מיליון תושבים, מבקרים מדי שנה כ-32 מיליון תיירים.
"אנחנו מרגישים כבושים בארצנו", סיפרה אחת התושבות. אחד הכתבים המקומיים הוסיף: "זה כאילו העיר שלי נגנבה ממני ואני לא מקבל אותה בחזרה". בספרד טענו כי תיירות הגבוהה גרמה לכך ששכר הדירה לטווח קצר, המלונות ודירות הנופש יגיעו למחיר שלא ניתן לעמוד בו.
במקביל להפגנות בחודש יולי, ממשלת ספרד הכריזה על מבצע נגד העלאת המחירים והתחייבה לבדוק שלרישומים בפלטפורמות השכירות לטווח קצר (כמו Airbnb ובוקינג יש רישיונות מתאימים).
נדגיש כי הסקר מגיע ימים ספורים לאחר שממשלת יוון הודיעה שתגביל את גישת התיירים לכמה מהיעדים האהובים ביותר. ראש הממשלה קיריאקוס מיטסוטאקיס הודיע כי המדינה תקדם כמה רפורמות כדי להבטיח את צמצום הפגיעה בתושבים המקומיים, בניסיון להמשיך ולשמר חוויית תיירות טובה במדינה. על כוונת הרפורמה החדשה כמה מהיעדים האהובים ביותר על ישראלים, כמו מיקונוס וסנטוריני.
במסיבת עיתונאים שערך ביום שבת הודיע מיטסוטאקיס כי החליט להטיל מיסים גבוהים יותר על תיירים שיגיעו לכמה יעדי מפתח ביוון בשיט דרך הים. בתוך כך, כל תייר שיגיע בשיט לאחד מהאיים שנכללים ברפורמה יחויב במחיר של 20 אירו. הממשלה גם תטיל מיסים חדשים על מלונות ומקומות לינה תיירותיים - והכסף שייאסף יועבר לקהילות מקומיות.