התחרות המוגבלת בשוק התעופה כתוצאה מהמלחמה בעזה סידרה לחברת אל על את הרווח הרבעוני הגבוה בתולדותיה. החברה, שמנוהלת על ידי דינה בן טל גננסיה, הרוויחה 147 מיליון דולר ברבעון השני של 2024, גידול של 150% בהשוואה לרבעון המקביל ב-2023. הכנסות החברה ברבעון השני לשנת 2024 הסתכמו לכ-839 מיליון דולר, צמיחה של כ-33% לעומת כ-630 מיליון דולר ברבעון המקביל.

עוד בנושא ב-N12:

חברות התעופה מאריכות את ביטולי הטיסות: הרשימה המתעדכנת
אחרי הביטולים: המצב בנתב"ג נראה עכשיו אחרת
מועדוני ה"טוס כפי יכולתך" מגיעים לישראל: כך זה הולך לעבוד

לדברי החברה, ההכנסה למושב עלתה בכ-24% ביחס לרבעון המקביל, בין היתר בשל עלייה ניכרת וחריגה בשיעור התפוסה במטוסים, שזינק לכ-92% לעומת כ-87% ברבעון המקביל. בחברה אומרים כי הצמיחה נובעת מביקושים גבוהים לטיסות החברה על רקע צמצום טיסות של חברות זרות לישראל. גם ההכנסות מהטסת מטענים הוכפלו והסתכמו ברבעון האחרון ב-57 מיליון שקל - תוספת של כ-29 מיליון שקל לעומת הרבעון המקביל.

הודעת החברה מציינת כי אל על ממשיכה לפעול במצב חירום בצל מלחמת חרבות ברזל לצד שלל האיומים וחוסר הוודאות. לדבריה, ביטולי הטיסות של חלק מחברות התעופה הזרות הטסות לישראל וממנה, מחייב את החברה להמשיך ולשמר את השמיים של ישראל פתוחים. לצורך כך, אל על נרתמה על מנת לתת מענה לצורכי הציבור ולאלפי הישראלים שטיסתם המקורית בוטלה ולא הייתה להם דרך לשוב הביתה.

"במהלך הרבעון השני הישראלים חיפשו ודאות תעופתית והביקוש לטיסות אל על נמשך על אף חזרתן המדורגת של חברות התעופה הזרות ולפני הביטולים הנוכחיים של חלק מחברות התעופה הזרות שפעלו בנתב"ג", מסרה מנכ"לית אל על דינה בן-טל גננסיה. "פעלנו במהלך הרבעון ואנו ממשיכים לפעול גם עתה ביתר שאת כדי להגדיל את היצע הטיסות ככל הניתן לצד ביצוע התאמות מסחריות, מבצעיות ותפעוליות, זאת תוך מיצוי צי המטוסים וצוותי האוויר שלנו".