בעוד שבחברה החרדית כל בן 18 מיועד לשידוך, החברה הדתית-לאומית החלה להיות דומה יותר ויותר לחברה החילונית שבה גיל הנישואין הולך ועולה, מה שגורם לערעור ביסודות האמונה של ערכי המשפחה והנישואים.

משבר הרווקות המאוחרת בחברה הדתית-לאומית היה הבסיס לארגון "באים בטוב" שהוקם לפני כשנה וחצי. מייסד הארגון והיו"ר שלו הוא הרב יצחק נריה וראש ישיבת "תורה בציון", והמנכ"לית היא שירה מס. הארגון, שפועל ללא מטרות רווח, פועל בצורה ייחודית כשהוא פונה אל כלל הציבור הדתי-לאומי לעסוק ב"שדכנות", כדי ליצור "בנק" של אלו שנמצאים תחת ההגדרה של "רווקות מאוחרת" – בעיקר כאלה שמעל גיל 28. עשרות "שדכנים" ו"שדכניות" התגייסו לטובת המאמץ, ובמקביל הארגון מבצע פעילויות להיכרות וערבי חברה. רק שמסתבר שהתוצאות לא היו מספקות עבור מייסדי הארגון.

בבדיקה שביצע הארגון עלה כי תשלום עבור שידוך מוצלח הוא מניע משמעותי לגיוס הציבור: כ-60% מהנשאלים ציינו כי אם היו מציעים להם תגמול כספי משמעותי עבור הצלחה בשידוך של רווקים/ות ייתכן והיו פועלים יותר כדי לעשות זאת. אז הוחלט ללכת צעד אחד קדימה.  

עם התקדמות המלחמה זיהו ב"באים בטוב" כי הציבור בחברה הדתית-לאומית טרוד, מוצף וממעט לשדך ועל כן החליטו לשלם 3,000 שקלים עבור כל שידוך של זוג שהתארס/התחתן. הדבר הביא לשינוי משמעותי בשטח, כאשר עד כה כבר צעדו, לדברי הארגון, 200 זוגות אל החופה - וחולקו 600,000 שקלים למשדכים. הכסף שולם מכספו של מממן העמותה, תורם אנונימי, שהוא איש עסקים ואב לבן רווק בגיל מבוגר.

עכשיו הוחלט בארגון להעלות את סכום התשלום למשדכים, כשלא הארגון ישלם אותו אלא הזוגות הנישאים. לכבוד ט"ו באב השיק ארגון "באים בטוב" קמפיין חדש: "שברתם, שילמתם", שקורא לזוגות המתחתנים לשלם 5,000 שקלים לאלו שהתאמצו ופעלו, ושבזכותם הם זכו "לשבור את הכוס".

"כיום, אין נוהג מקובל לתשלום לשדכן או לשדכנית שעבדו ופעלו כדי לשדך ולחבר בין בני הזוג. חלק גדול מהשדכנים, שהם בדרך כלל חברים או מכרים של המשודכים, מקבלים מהזוג הטרי מתנה סמלית במקרה הטוב, ואף מבזה במקרה הרע. בניגוד לחברה החרדית שבה משולם לשדכן תשלום גבוה על כל שידוך - בחברה הדתית לאומית אין נוהג מקובל וכל זוג בוחר את התגמול על פי ראות עיניו," נמסר מהארגון.

"כסף זו לא מילה גסה, הוא מניע היום את כולנו כמעט בכל תחום", אומרת מס, "כך שאין סיבה שכשזה מגיע לשידוכים נתחיל לדבר רק במונחים של חסד. מלבד זאת, הכרת הטוב עומדת בבסיס היהדות ונראה לעתים ששכחנו את אלו שאנו חייבים להכיר להם את התודה הגדולה ביותר שהשפיעה על חיינו. 5,000 שקל הוא סכום הגון ומכובד, והרווקים והרווקות מוכנים לשלם אף יותר לאלו שסוף סוף יביאו אותם אל החופה. השרשת הנוהג הזה יכולה להביא לשינוי אמיתי ביחס לכל משבר הרווקות המאוחרת."

לדבריה התורם האנונימי ממשיך להעניק 3,000 שקלים למשדכים, "רק שמן הסתם זה לא יהיה לתמיד, והמטרה היא לייצר נורמה קבוע בציבור הדתי של תשלום למשדכים כמו אצל הציבור החרדי - הן כהכרת התודה הכי בסיסית שיש עבור אלו שהשקיעו וחשבו עליך, וגם משום שכסף בסוף הוא גורם מדרבן וזה יגרום יותר לאנשים לשדך. אנשים מוציאים הון על מיליון דברים בחתונה ושוכחים את אלו שבזכותם הערב הזה יצא לפועל".