עכו, עיר נמל עתיקה לחופי הים התיכון, נושאת עמה מורשת מפוארת של תרבויות ודתות. בעבר, זכתה עכו לכינוי "בירת התיירות והקולינריה של הצפון", והיא משכה אליה מבקרים רבים מכל רחבי העולם. אלא, שפרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר טלטל את עולם התיירות, ועכו, כמו ערים רבות אחרות, חוותה ירידה משמעותית במספר המבקרים. המסעדות שהיו פעם הומות אדם נאבקות כעת על הישרדות, והמלונות עומדים ריקים, זיכרון לימים שוקקים של עבר.

לצד חומות העיר העתיקה, המצודה ופסל נפוליאון, אורי בורי הוא אולי הסמל הכי מוכר של עכו. בדרך כלל המסעדה שלו מלאה, אבל במלחמה הם  התרגלו למציאות חדשה. ״אנחנו מחכים שיהיה קצת חלש בתיירות, כי עכשיו מת״, מספר אורי על המסעדה שנפתחה לפני 35 שנה, ופעלה גם בזמנים קשים.  

רחובות עכו (צילום: חדשות 12)
השוק בעכו ריק מאדם | צילום: חדשות 12

בדרך לשוק שממוקם סמוך למלון אפנדי שבבעלותו של אורי בורי, ראינו מחזה נדיר בעכו של ימינו: תיירים. ״אני פעם ראשונה כאן, ואכלתי את הארוחה הכי טובה שהייתה לי בחיים״, סיפר התייר הבודד שמתאכסן כעת במלון.  

בפרעות של "שומר חומות" ב-2021, מלון האפנדי שלו הוצת. עכשיו, בתקופה הכי מתוחה שמדינת ישראל ידעה - אורי בורי לא נותן ללהבות בעיר להתפשט מחדש. נדמה שהפרעות בעיר לפני שלוש שנים שככו. ובמלחמה הזאת כל העכואים מבינים שכנראה אין להם ברירה אלא לחיות ביחד, יהודים וערבים. ״היום - אנשים שרוצים לחיות פה וביחד״, סיפר.

חנות העתיקות והאומנות של דוד מירו בכניסה לשוק נפתחה רק לכבודנו. ״מה נתרקב בבית? במקום שנתרקב בבית, נבוא נשב פה בחנות. יושבים כמה שעות והולכים הביתה. זה כל מה שיש לעשות״, סיפר מירו והוסיף:  ״לא היה אף פעם מצב כזה, אף פעם.  אנחנו משתמשים בכסף שאשתי ואני חסכנו לעת זקנה״. לדבריו, הוא אופטימי וזה רק עניין של זמן עד שהמצב יחזור לקדמותו.

למרות האתגרים הרבים שעומדים בפני עכו, רוח אופטימית חזקה נושבת ברחובותיה. סוחרים ותושבים רבים מאמינים בכל ליבם שהעיר תשוב להיות מוקד תיירותי משגשג ותחזור לימי הזוהר שלה.