בורקס בשר
לא נקדיש את כל הארוחה לפורים, אבל את המנה הראשונה והמנה האחרונה כן. בורקס בשר להתחלה תמיד בא טוב, בטח עם תוספת חציל בפנים. מוזמנים להכין טחינה ליד ופה למטה יש גם סלט שמתאים מאוד ללוות אותו.
למתכון: בורקס המן עם בשר וחצילים
סלט עגבניות
הסלטים של שישי כמעט תמיד יפים יותר מאלה של אמצע שבוע וסלט העגבניות של רון יוחננוב לא יוצא דופן. יש פה עגבניות שרי חצויות טריות (אפשר כמובן לשלב כמה סוגים וכמה צבעים שרוצים) וגם עגבניות שרי שצולים בתנור עם שמן זית, תימין, שום וקצת מלח פלפל. אליהן מצטרף קצת בלסמי וצנוברים קלויים ואיתם מתקבל סלט חגיגי ויפה שמתאים מאוד לבורקס מלמעלה. אנחנו אולי אפילו נוסיף קצת פלפל חריף פרוס, עוד לא החלטנו סופית.
למתכון: סלט עגבניות טריות ומבושלות
קציצות עוף וירקות
חוץ מלהעביר סיורי אוכל חיפאיים, ארז וטאלי גולקו מכינים גם אוכל טעים, ואנחנו נדלקנו במיוחד על סיר הקציצות האלה, עם עושר של ירקות ועשבי תיבול ויופי שקשה לעמוד בפניו. קצת אורז ליד או לתחוב ככה לפיתה - ולא צריך יותר מזה כלום.
אורז לבן עם ירקות
זה אורז לבן, אבל המנה הזאת דווקא צבעונית מאוד בזכות ירקות מוקפצים שמצטרפים לאורז. אפשר לשנות קצת את הרכב הירקות לפי הטעם, אבל על הביצה לא היינו מוותרים.
למתכון: אורז לבן עם ירקות צבעוניים
עוגת פרג לימון
יפהפייה וגבוהה, פרווה, עם אחד השילובים הקלאסיים: פרג ולימון - גם מיץ סחוט מלימון וגם קליפה מגורדת. אפשר להגיש עם כדור גלידה אם רוצים להגזים.