"בקרוב בצלחת שלכם" הייתה הכותרת של לפחות שלוש כתבות שעסקו בתחום תחליפי הבשר בין השנים 2023-2015. הן הבטיחו כי לא ירחק היום שבו נטעם מוצר שלא נוכל להבדיל בינו לבין בשר אמיתי - אך הוא יהיה מוסרי, סביבתי, בריא ואולי אף זול יותר מהבשר הקיים. רק בישראל קמו עשרות חברות, שגייסו סכומי עתק, ואפילו רשות החדשנות אישרה בשנה שעברה הקמה של מאגד הבשר המתורבת והשקיעה עשרות מיליוני שקלים. סלבס ומבקרי מזון כבר טעמו מנות לדוגמה בארוחות מפוארות וליקקו את השפתיים. אלא שבניגוד לציפיות, ככל שעבר הזמן התברר שהדרך הרבה יותר ארוכה ומסובכת.