מאות מקרים דווחו למשטרה ולרשויות מאז תחילת המלחמה על ניסיונות עוקץ של קשישים. תוך ניצול של המצב הבטחוני ושל המלחמה, עבריינים פונים לקשישים ומנסים לגנוב מהם כספים. על פי הדיווחים שנאספו במשטרה, קשישים נעקצו בסכומים שמגיעים למאות אלפי שקלים.
בחודשים האחרונים יש מי שניצלו את החרדה והפחד שהביאה איתה המלחמה. כך עובדת השיטה: מאתרים קשיש, לרוב דובר רוסית, ובשיחת טלפון מצליחים לשכנע אותו כי חשבון הבנק שלו נמצא תחת איום של גורמי טרור.
בניסיון להגן עליו לכאורה נדרש הקורבן לתת את פרטי החשבון או למשוך את הכסף במזומן. כך נעקצו קשישים בעשרות ואפילו מאות אלפי שקלים.
בין היתר, עוקצים הציגו את עצמם ככאלו העובדים במשטרה ובבנק ישראל וביקשו מהקורבנות למשוך את כל כספיהם מחשבונות הבנק, בשל ניסיון פריצה של טרוריסטים מאיראן. במקרה אחר הציגו את עצמם העוקצים כנציגים של חברת האשראי מקס וביקשו מקשישה בדחיפות את הקוד הסודי שלה על מנת להגן עליה מפריצה.
מחשבונה של מרינה קרסיק נמשכו בתוך דקות כ-16 אלף שקל. היא קיבלה טלפון מאיש ביטחון, לכאורה, של חברת האשראי מקס. הוא טען שגורמים עוינים מחו"ל מנסים להשתלט לה על החשבון: "הוא אומר לי בלחץ לא נורמלי - 'דחוף תני לי קוד, כי אחרת אני לא אוכל לעצור העברת כספים לחו"ל'".
יגאל סיפר כיצד הצליחו להוציא מחשבון הבנק של אבא שלו 191 אלף שקל. גם הוא קיבל שיחת טלפון שקרית שבה נטען כי המשטרה תיצור איתו קשר בקרוב, בעקבות ניסיונות השתלטות עוינים של טרוריסטים. "אבא שלי היה קצת ספקן, ואותו בן אדם אמר לו: 'אין בעיה, אני אעביר אותך למפקד שלי'. הוא מקבל אחר כך שיחת וידאו בווטסאפ, ורואה בן אדם ליד שולחן, סמלי השלטון מאחוריו - המנורה, הנשיא, ראש הממשלה. אומר: 'שלום, שמי יעקב לוי. אני מנהל מחלקת סייבר. הבן אדם שדיבר איתך כרגע הוא עובד שלי, סמוך עליו'. אבא שלי האמין לזה".
ממשטרת ישראל נמסר: עם קבלת התלונות נפתחו חקירות, והן מתנהלות בימים אלה. אנו קוראים לציבור לגלות ערנות ולהימנע ממסירת פרטים אישיים.
מבנק הפועלים נמסר: מקרי הונאה הם במוקד תשומת הלב של הבנק. אנו קוראים לממשלה, למשטרה ולרגולטורים, לקדם שיתופי פעולה בין הגופים השונים, אשר יאפשרו לנו לשפר מאוד את יכולת הניטור ומניעת הונאות.
מחברת האשראי מקס נמסר: אנחנו בוחנים את פרטי המקרה ונְסיבותיו ועומדים בקשר עם הלקוחה, עוד לפני פניית חברת החדשות.