עינת גז, המייסדת והמנכ"לית של חברת פפאיה גלובל, חברה שפיתחה מערכת בתחום השכר ותשלומים לעובדים, הכריזה בתחילת השנה כי "בעקבות ההצהרות של ראש הממשלה בנימין נתניהו כי הוא נחוש להעביר רפורמות שיפגעו בדמוקרטיה ובכלכלה" היא תוציא את כל כספי החברה מישראל. איש העסקים דובי פרנסיס, אחד המשקיעים בחברה ובעל מניות בה, יצא נגד ההכרזה שלה, ובחודש האחרון הודיע שהוא מוכר את המניות שלו לפי שווי של כ-450 מיליון דולר – 90% פחות מהשווי האחרון של החברה כפי שהיא פרסמה, מעל לארבעה מיליארד דולר.
אמש (חמישי) פרסמנו לראשונה ב"מהדורה המרכזית" שהמתחרה הגדולה של החברה, חברת "Deel" האמריקנית שיגרה מכתב לבעלי המניות בחברת פפאיה גלובל, ובו הציעה לרכוש עד 10% ממניות החברה – לפי שווי של כ-520 מיליון דולר. המשמעות של המהלך היא שהמתחרה הגדולה של החברה, הופכת לבעלת עניין – ומקבעת את השווי הנמוך של החברה, כ-80% פחות מהשווי האחרון שלה.
אם עוד בעלי מניות ימכרו במחיר זהה, זה לא ייחשב כבר רק כמחיר "נקמה" של פרנסיס, אלא המחיר האמיתי של שווי השוק של פפאיה גלובל – וזו כבר מכה קשה לעינת גז.
ההכרזה שעוררה סערה
בציוץ שפרסמה בטוויטר בחודש ינואר האחרון, הוסיפה גז כי "קיבלנו החלטה עסקית בחברת פאפאיה גלובל להוציא את כל כספי החברה מישראל. ברפורמה המתגבשת, אין שום ודאות כי אנו יכולים לנהל פעילות כלכלית בין-לאומית מישראל, זהו צעד עסקי כואב אך מתבקש".
לאחר מכן, ראש האופוזיציה, חה"כ יאיר לפיד הגיב להצהרה של גז וכתב בחשבון הטוויטר שלו כי ראש הממשלה נתניהו "חלש ומוביל אותנו לאסון כלכלי". יו"ר מפלגת העבודה חברת הכנסת מרב מיכאלי הצטרפה וטענה כי "ההחלקה במדרון התחילה. נתניהו דוהר ולוקח איתו את ישראל לתהום".
מחברת פפאיה גלובל נמסר: "פאפאיה מובילת שוק בתחום השכר והתשלומים הגלובלית וגרופ 11 הם בעל מניות קטנטן בפאפאיה. אתמול שמענו לראשונה מכלי התקשורת כי דובי מעוניין למכור את מניותיו ואף הציע מתווה לעסקה. החברה ובעלי המניות שלה הסכימו מיידית לרכוש את המניות של דובי לפי הצעתו".
"חשוב לנו לציין כי ערב היציאה התקשורתית של מר פרנסיס הוא היה רגע מסגירה עם בעל מניות בחברה שהציע לקנות את מניותיו לפי שווי של מיליארד דולר. פרנסיס החליט למשוך את ההצעה ולצאת לתקשורת עם מתווה הצעה בתמורה נמוכה יותר. אנו בטוחים שהסיבות לסירוב שמורות אצלו ואצל המשקיעים שלו".
"פאפאיה אינה עסוקה בתשומת הלב הציבורית בדרמות ובטנלובלה שפרנסיס מנסה לייצר. כל שימוש במונחים לא קשורים כמו השתלטות עוינת לחברה פרטית רק מגחיכים את העניין. החברה ובעלי המניות שלה רוכשים את המניות שלו במלואן. אנו מאחלים בהצלחה לפרנסיס כמשקיע הון סיכון".