1,598 אנשי אקדמיה הצטרפו הבוקר (חמישי) לקריאתו של נשיא אוניברסיטת תל אביב, אריאל פורת, להשבית את המשק "אם הממשלה לא תכבד את פסיקת בג"ץ - מה שיוביל למשבר חוקתי ולכאוס". על המכתב חתומים בין השאר מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר פרופ' נחמן אש, פרופ' עידית מטות וכן פרופ' יואב דותן מהאוניברסיטה העברית.
לרשימה המלאה של אנשי האקדמיה החתומים על המכתב לחצו כאן.
בנוסף, חתמו על המכתב גם פרופ' צביקה אקשטיין דיקן ביה"ס לכלכלה באוניברסיטת רייכמן ולשעבר משנה לנגיד בנק ישראל, פרופ' דוד הראל נשיא האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, פרופ' יוסי שפיגל נשיא האגודה הישראלית לכלכלה, פרופ' דיויד גילה לשעבר הממונה על ההגבלים העסקיים, פרופ' קרין נהון לשעבר יו"ר איגוד האינטרנט הישראלי, פרופ' איתי אטר, עמית בכיר במכון הישראלי לדמוקרטיה, ראש פורום הכלכלנים למען הדמוקרטיה, פרופ' קרן אברהם דיקנית בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב, פרופ' עדית קידר דיקנית הפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים בטכניון ועוד רבים.
לקריאתו של פרופ' פורת הצטרפו גם משרדי עורכי הדין הגדולים ומחאת הסטודנטים שכתבו "מחזקים את קריאתו של נשיא אוניבריסטת תל אביב, פרופסור אריאל פורת, וקוראים לכל ראשי המוסדות להשכלה גבוהה ולראשי המשק להכריז באופן ברור: אם הממשלה תיקח אותנו לאקס-טריטוריה של משבר חוקתי, המשק יושבת עד להודעה חדשה. רק מחאת ציבורית בלתי מתפשרת יכולה לבלום את החקיקה".
"אסור לנו לחכות שהמשבר יגיע"
במכתב שפרסם בתחילת השבוע נשיא אוניברסיטת תל אביב, אריאל פורת, כתב: "לו ידעה הממשלה מבעוד מועד כיצד יגיב הציבור על המהפכה החוקתית, ייתכן שלא היתה מהפכה חוקתית. האירוע הדרמטי הבא אשר עלול להתרגש עלינו בקרוב, החמור לאין ערוך מביטול עילת הסבירות, הוא 'משבר חוקתי'. אסור לנו, אזרחי המדינה, לחכות עד שמשבר זה יגיע ורק אז לפעול. זה עלול להיות מאוחר מידי. עלינו לפעול כבר כעת".
עוד כתב פורת: "משבר חוקתי הוא מצב שבו הממשלה ושריה לא מצייתים לפסיקתו של בית המשפט העליון. במצב כזה נוצר תהו ובהו: עובדי ציבור, ובכללם מפכ"ל המשטרה, הרמטכ"ל, ראש השב"כ ובעלי תפקידים אחרים, עלולים למצוא את עצמם במצב שבו הם מקבלים הוראות סותרות, מן הממשלה ומבית המשפט. למי עליהם לציית? התשובה לשאלה זו היא ברורה לחלוטין: בכל מדינה דמוקרטית חובת הציות היא לפסיקתו של בית המשפט".