שנת תשפ"ג שמגיעה לסיומה עמדה בסימן המהפכה המשפטית והמחאה שקמה בעקבותיה, כאשר ענף ההייטק הישראלי צעד בראש המחנה המוחה. אנשי ההייטק ותעשיית ההון סיכון יצאו לרחובות לא רק מתוך אידיאולוגיה, אלא גם מתוך חשש אמיתי לענף שסובל גם כך ממשבר עולמי שמקורו בעליית האינפלציה והריבית. המסר של אנשי המחאה ברור: במצב שבו הדמוקרטיה נמצאת בסכנה, למשקיעים הזרים אין סיבה לתמוך בחברות ישראליות.
החששות מגובים גם במספרים. מסקירה של מכון המחקר והמדיניות SNPI עלה כי סך ההשקעות בחציון הראשון של 2023 היה הנמוך ביותר מאז 2018, כאשר לדברי אנשי המכון, חוסר היציבות בעקבות הרפורמה המשפטית בישראל הוא אחד מהגורמים המשמעותיים ביותר לירידה בהשקעות. לא די בכך, אלא שהנתונים מצביעים גם על ירידה במספר סבבי הגיוס ועל קיפאון בשכר. לצד זאת, ישנו קול, בולט פחות אך קיים, שטוען שמדובר בספקולציות, ושהמצב בשוק המקומי תואם למתרחש בעולם.
יהיה אשר יהיה, מה שבטוח זה שהמחאה עוררה שאלות ערכיות כמו עד כמה ראוי להביע דעות אישיות במקום העבודה והאם ניתן לאסור על עובד, או לחילופין לחייב אותו להפגין. שאלנו 6 בכירים בענף איך הם התמודדו עם הסוגיות הללו בשנה החולפת, והנה תשובותיהם.
"עשיתי עשרות פגישות עם משקיעים. חצי מהן התחילו או הסתיימו בשאלה 'מה לעזאזל קורה במדינה שלכם'"
"בלית ברירה, היינו מאוד מעורבים בהפגנות בשנה האחרונה. יצאנו להפגנות ביחד, בין אם בשעות העבודה ובין אם בלילות, נסענו לירושלים ביחד ובקבוצת הוואטסאפ של החברה היו הרבה תיאומים בנושא. במספר מקרים הבהרתי לעובדים שאנחנו מאפשרים ואף מעודדים אותם לצאת להפגין, ושאני מרגיש שהמצב ישפיע לרעה על החברה. עם זאת, גם הדגשנו שאנחנו מעודדים כל עובד לפעול על פי צו מצפונו, בין אם זה לצאת להפגין נגד או בעד המצב. בימי השיבוש אפשרנו לכל מי שרצה לצאת להפגין לעשות זאת, ובחלק מן הימים גם נתנו יום חופש.
"אני לא מרגיש שיש אצלנו אווירה מתוחה, אבל כן יש הרבה תסכול ומחשבות על העתיד. יש לנו רצון להשמיע את קולנו עד שהדמוקרטיה תחזור למדינה שלנו. למרות שההשקעות בשנה האחרונה חוו ירידה בכל העולם, בישראל הירידה בבירור חריפה יותר. מעבר לים מורגשת בחודשים האחרונים התאוששות כלשהי שבארץ אין לה סימן, והמצב הפוליטי בוודאות משפיע על כך.
"קרנות הון סיכון מגייסות את הכספים שלהן מגופי השקעה יותר גדולים, שאחריות תאגידית וחברתית (ESG - Environmental, Social, Governance) היא שיקול מרכזי בהחלטה שלהן. הרגשתי את זה בעשרות פגישות שעשיתי עם משקיעים בחודשים האחרונים. חצי מהן התחילו או הסתיימו בשאלה של 'מה לעזאזל קורה במדינה שלכם, ולמה הממשלה שלכם עושה את מה שהיא עושה'. למשקיעי הון סיכון יש מספיק אפשרויות השקעה בכל העולם, והם מעדיפים שהסיכון שלהם יתרכז בביצועים של החברה ולא בסביבה המשפטית, הפוליטית והכלכלית של המדינה. כל ספק כזה יכול לגרום להם להעדיף השקעות במקומות אחרים.
"אם הממשלה תמשיך בכיוון הנוכחי, מצב ההשקעות בהייטק לא ישתפר וכוח אדם איכותי יתחיל לזלוג החוצה. חברות שגייסו כסף ב-2021-2022 יגיעו לנקודה שבה ייגמר להן המזומן, ובשנה הבאה אנחנו נתחיל לראות משברים שמגיעים גם לפיטורים נרחבים. מצד שני, המחאה הנרחבת וההתעוררות של הרוב הליברלי במדינה מעודדות מאוד, ואני מאמין שאנחנו ברגע שיש בו פוטנציאל לאתחול מערכות שיביא למדינה שוויונית ויציבה יותר".
נועם טויסטר הוא מייסד שותף ומנכ"ל בחברת Travelier / Bookaway. החברה מעסיקה 88 עובדים בישראל וסך הכול 487 ברחבי העולם.
"קפלן זה קונצנזוס לאומי"
"אני כל שבת בקפלן, כי קפלן זה הכי חשוב. קפלן זה קונצנזוס לאומי שמשמעותו - אנחנו הציבור לא מסכים עם מה שממשלת ישראל עושה. בנוסף, אני משתתף בהפגנות בעניין נשים, השתתפתי במצעד של האוכלוסייה הערבית שמחתה על האלימות, בהפגנות בירושלים ובצעדה לכנסת כמובן. בחלק מימי השיבוש סגרנו את המשרדים של החברה. אפשרנו לעובדים בחירה מי עובד מהבית, מי הולך להפגנה או מי סתם נהנה מיום חופש על חשבון החברה.
"אנחנו דוגלים בשיח פתוח. הבעתי את דעתי על המהפכה המשטרית לא פעם והסברתי למה אני חושב שזה הרס הדמוקרטיה. עם זאת, יש לי שיחות עם עובדים שחושבים אחרת. אני חושב שפלורליזם מחשבתי זה מעולה. לא כל החוכמה בצד אחד, ולא אחד צודק.
"חשוב לזכור שישראל היא סיכה על מפת העולם, ושאלטרנטיבות זה שם המשחק. משקיע בוחן השקעה על פי קריטריונים שאחד מהם הוא יציבות חברתית ויציבות פוליטית. אם ישראל מסוכנת פוליטית, הם ימשיכו הלאה. יש הכל מהכל בכל מקום.
"יש תחושה שהמיעוט שולט בכסף ובכוח. המיעוט הזה הוא לא הליכוד, אלא סמוטריץ' ובן גביר שבפועל מייצגים 5% מהאוכלוסייה, כי גם לא כל הקהל שלהם בעד הטירוף הזה. לצערי, גם עם אחוז אחד אפשר לייצר הפיכה. עם זאת, זו המדינה שלנו, וברוח מגילת העצמאות, לא נוותר".
שי דתיקה הוא מנכ"ל INX, המעסיקה 80 עובדים סה"כ ברחבי העולם, 60 מתוכם בארץ.
"ההשפעה היחידה שהייתה לרפורמה בישראל היא יצירת חרדה"
"אני מתנגד לספקולציות שעלולות להשפיע על הכלכלה וההייטק, ובהתאם, הבעתי את דעתי במטרה לשמר את החוסן הכלכלי ולא להיסחף אחרי ספקולנטים שעשו הון מהפחדת הציבור. לצד זאת, כיבדתי והבנתי את המפגינים ואת הצורך לשמור ולהשגיח על הצביון הדמוקרטי של ישראל. אני מאמין שכל אדם צריך לנהוג באופן שהוא מאמין בו בחייו הפרטיים, אך יש להימנע בזמן העבודה מעיסוקים שאינם מקדמים את החברה. מחוץ לזמן העבודה זאת הממלכה שלכם, עשו בה כרצונכם.
"העובדים קיבלו את הגישה שלי בהבנה. היו מקרים בודדים בהם חלק קטן מהעובדים יצא להפגין בזמן העבודה, אבל הדבר נעשה בהסכמה. הם לא הוגבלו בשום דרך שהיא, וזה נעשה ללא השפעה על ימי חופשה או שכר. אפשר לומר שעובדים בעלי דעות ימניות היו פחות פעילים בשיחות בנושא בתקופה הנוכחית, חלק אפילו ביקשו שלא להעלות דיונים בעלי אופי פוליטי, אבל היום אני רואה שהם כבר חזרו לדבר על פוליטיקה.
"אני פחות מסכים עם האמירה הגורפת שכל הדוחות מצביעים על ירידה בהשקעות בסטארטאפים בישראל. אנו לקראת סיום משבר עולמי שהושפע מאירועים גיאופוליטיים שונים, ממלחמת רוסיה - אוקראינה, דרך רמות האינפלציה הגבוהות ועליית הריבית בארה״ב, שהסיתה השקעות וכספים לכיוון הדולר. ההשפעה היחידה שהייתה לרפורמה בישראל היא יצירת חוסר ודאות. אנחנו חיים במדינה שהכלכלה בה חזקה ויציבה, וההשפעה הייתה חרדתית יותר מאשר מעשית. למרות המחלוקות, אנחנו בצמיחה ובמצב הרבה יותר טוב ממדינות אחרות בתזמון הנוכחי.
"החברה שלנו עוסקת בסייבר, ובעולם עדיין יש ביקוש גבוה להייטק וספציפית לסייבר הישראלי, כולל עסקאות ענק. לכן, אני מאמין שנראה עוד ועוד מיזוגים, רכישות ועלייה בהכנסות, בדיוק כפי שאצלנו בחברה עלו ההכנסות, למרות המצב הטעון. לראייה, יש עוד חברות, גדולות יותר, שפרסמו נתוני רבעון רווחים ביותר.
"אני חושב שהתקופה הנוכחית היא מאתגרת, אבל היא גם נכס. יש כאן דור חדש, אמיץ וחכם שהולך להיות מעורב יותר מבחינה פוליטית ולשנות את האופן שבו מתקבלות החלטות גורליות בישראל. לצד זאת, אני צופה שבשנה הקרובה יהיו לישראל הצלחות בינלאומיות, הן בענייני קידום תהליכי שלום והן בתהליכים עסקיים, לדוגמה השלום עם סעודיה או מימוש עסקאות גז ונשק".
דורון אמיר הוא מנכ"ל חברת יוניקורן הסייבר CyTaka, מייצרת תוכניות אימון סייבר למדינות ומחזיקה את אליפות העולם בסייבר CyTaka. החברה מעסיקה 80 עובדים בישראל ובאיחוד האמירויות.
"לא ניתן להפריד בין האדם שאני לבין המנהלת שאני"
"אני מעורבת מאוד במחאה ומפגינה בקביעות. הצוות, המשקיעים, היזמים והחברים שלי מכירים היטב את עמדותיי. אני לא מסתירה אותן, לא בעבודה ולא ברשתות החברתיות. מעולם לא עירבתי אמונות, עמדות, ובטח לא נושאים פוליטיים ומדיניים בעניינים עסקיים, אבל הפעם המצב שונה. בתקופה שבה כל הערכים שלי נמצאים תחת מתקפה פרועה, לא ניתן להפריד בין האדם שאני לבין המנהלת שאני.
"הנושא עולה כמעט בכל פגישה ואין ספק שהוא מעורר מטענים רגשיים ומורכבויות שלא הכרנו בעבר. עם זאת, אני מעדיפה את הוויכוח, את ניסיונות השכנוע ולעיתים גם את חוסר ההסכמה המוחלט על פני ישיבה על הגדר. אין לנו את הפריבילגיה להיות ניטרליים.
"המצב הפוליטי והחקיקה המשפטית משפיעים על המצב בשוק, וזה לא עניין של דעה, אלא של נתונים יבשים. במחצית הראשונה של 2023 הושקעו בסטארטאפים ישראליים 3.9 מיליארד דולר, מה שמעיד על צניחה של 70% לעומת התקופה המקבילה אשתקד ועל צניחה של 29% ביחס לחציון הקודם (על פי SNC). היזמים עדיין מעולים, הטכנולוגיה עדיין פורצת דרך, אבל המשקיעים מחפשים ודאות, ואת זה ישראל כרגע לא מסוגלת להציע.
"ערכית, מרבית ההתייחסויות שאני מקבלת מחו"ל מפרגנות למחאה ומעריכות את המלחמה שלנו על הדמוקרטיה. עסקית, יש בהחלט משקיעים שמשהים קבלת החלטות וממתינים לראות מה ילד יום. קטונתי מלנבא מה יקרה בהמשך, אבל דבר גדול אחד בטוח כבר קרה - התעוררות מדהימה של מאות אלפי ישראלים נהדרים מכל הקשת הפוליטית שעומדים יחד כחומה בצורה מול מי שמבקש להחריב את כל מה שבנינו ואת כל מה שאנחנו מאמינים בו. זה מעורר בי תקווה רבה".
הילה רום היא מנכ"לית ומייסדת קרן ההון סיכון RUNI Ventures, זרוע ההשקעות הטכנולוגיות של אוניברסיטת רייכמן.
"אפשר לא להסכים, אסור לדבר בשפה של שנאה"
"אני מאמינה שהתקופה הזו היא הזדמנות מצוינת לייצר שינוי מהותי בשיח הישראלי. לתעשיית ההון סיכון יש תרומה לחיזוק הדמוקרטיה בישראל ובמהלך המשבר, קיימנו מפגש זום עם מנהלות משאבי אנוש ויזמים בנושא החשיבות של ניהול השיח. אנחנו מלווים חברות שמעוניינות לקדם דיאלוג בנושא המשבר, ממליצים לנהל את השיח הרגיש בעזרת מגוון של כלים רלוונטיים ולהשגיח שהוא לא הופך לפוגעני ומייצר חיכוך מוגבר ומיותר.
"אחד מהחששות שעלו במפגש היה מהידרדרות השיח, ולכן חשוב להציב גבולות ברורים על ידי ההנהלה והמנכ"ל. המלצנו שההסבר על המתרחש בישראל יתבצע על ידי גורם מקצועי, ושכדאי לשלב הסבר משפטי שמייצג את עמדות שני הצדדים. כמו כן, נכון לתת הסבר בעל ערך סוציולוגי על המשמעויות החברתיות של האירועים בישראל. מבחינת תוכן, ההמלצה שלנו היא להתמקד כרגע בשיח על החוויה ועל תחושת המצוקה שאנו חווים. המטרה המרכזית היא לייצר חווית ביטחון לעובדים ולתת להם הרגשה שיש להם יכולת לשתף, להישמע ולהשמיע.
"אני מאמינה שמשבר לרוב מביא לדברים טובים, אם כי הדרך כואבת והיא יכולה להיות ארוכה. בסופו של דבר, הגענו לאן שהגענו בגלל חולי במערכת ובחברה שנזנח במשך שנים. המשבר הזה יכול להצמיח פה עתיד בריא יותר הן בפוליטיקה, הן בחברה והן במשפט, אבל זה ייקח זמן. מה שחשוב זה שבינתיים נפסיק עם השיח המפלג. יש הרבה יותר מדי אגו בשולחן, והדבר מרחיק שכנים, חברים ומשפחות. אפשר לא להסכים, אסור לדבר בשפה של שנאה. כל אחד צריך לקחת אחריות על עצמו ועל מה שיוצא לו מהפה, אחרת אנחנו רק מאריכים את המשבר, והדרך חזרה תהיה ארוכה יותר".
נועה גדות היא מנכ"לית ארגון Power In Diversity, שפועל לגיוון בהייטק הישראלי.
"ידידי ישראל ברחבי העולם מודאגים"
"אני אישית לא השתתפתי במחאה באופן פעיל כיוון שאיני אזרח ישראלי. עם זאת, אני מקפיד להתעדכן בנושא ולהביע תמיכה בעובדות ובעובדים שלנו. התייחסתי למצב גם בשיחות עם מועצת המנהלים והמשקיעים והדגשתי שאנו תומכים בדמוקרטיה, בתהליך הדמוקרטי ובמוסדות הדמוקרטיים, לרבות מערכת משפט עצמאית. בנוסף, הבהרתי שאנחנו תומכים באופן מלא בזכות האזרחים להביע את דעותיהם בקול רם וברור. הבהרתי לעמיתי שיש לכבד דעות שונות, במיוחד בסוגיות בעלות מטען רגשי. הצוות שלנו מצליח ומשגשג הודות לגיוון ולנקודות מבט שונות - אני מאמין שזאת הדרך לייצר חדשנות.
"אישרנו לעובדים לצאת מהעבודה כדי להשתתף בהפגנות והנהגנו מדיניות אחידה שמבטיחה הוגנות ושיטתיות ומבטלת את הצורך לקבל החלטות בכל מקרה בנפרד. התרשמתי מאוד מהיכולת של עובדות ועובדי החברה להתמודד עם הסוגיות הפוליטיות, ובה בעת לשמור על אווירה פרודוקטיבית במשרד. בקרב עובדי החברה יש כאמור מגוון רחב של דעות, אך לא נתקלנו בקונפליקטים משמעותיים.
"משקיעים מבצעים הערכות סיכונים, ולאי-ודאות יש אפקט מצנן על ההחלטות שלהם. הדבר נכון במיוחד בעת שהסביבה הופכת לפחות ידידותית ושהמערכת ניצבת בפני שינויים משמעותיים. ידידי ישראל ברחבי העולם מודאגים כי הם מתקשים להבין את המצב. רבים מהם אף הביעו את צערם על כך שתפקידה של ישראל כדמוקרטיה נמצא תחת איום. במפגשים עם משקיעים גלובליים ועם לקוחות הנושא עלה לא פעם לדיון. לצד זאת, אנחנו גאים שישראל היא מרכז הפעילות שלנו ואנו נדע להתנהל ולצלוח את המצב.
"ישראל הייתה המקום המעניין ביותר בעולם במשך 5,000 שנה - ותמיד אפשר לצפות ממנה לשינויים. אפשר לסמוך על העמידות והחוסן הנפשי של הציבור הישראלי ועל חזרה מסוימת לנורמליות, רק שקשה לומר אם זה יקרה בשנה הקרובה או בעוד שלוש שנים".
רובין גילת'ורפ הוא מנכ"ל חברת ארניקס (Earnix), מובילה עולמית בפיתוח טכנולוגיות AI לתמחור והתאמה אישית של מוצרים בענפי הביטוח והבנקאות.