בכירי משרד האוצר דרשו אתמול (שלישי) מראש הממשלה נתניהו להתערב באופן מיידי למען קידום הליך הפרטת דואר ישראל. במכתב, עליו חתמו מנכ"ל משרד האוצר הייזלר, הממונה על התקציבים גרדוס והחשב הכללי רוטנברג, נטען שהפרטת דואר ישראל היא אינטרס לאומי חשוב המצוי בהסכמה רחבה בקרב אנשי המקצוע, ושצעדיה האחרונים של הממשלה פגעו בהליך ההפרטה.

"ישנו קונצנזוס מוחלט בין כל הגורמים הממשלתיים לכך שהפרטת חברת הדואר היא צורך לאומי, שכן הותרתה כחברה ממשלתית מהווה נטל אדיר על תקציב המדינה וכספי משלם המיסים ומכבידה על השיפור ההכרחי של חברת הדואר", כתבו בכירי האוצר. "כחברה פרטית השירות לציבור ייטב והתועלת המשקית תגבר".

 

יו"ר המועצה הארצית ויו"ר מטה התכנון הלאומי, שלומי הייזלר (צילום: לע"מ)
מנכ"ל משרד האוצר שלומי הייזלר | צילום: לע"מ

המכתב מגיע בעקבות הכוונה של שר התקשורת להדיח את יו"ר הדואר. לדברי קרעי, ישנם ליקויים בתפקידו של היו"ר ולכן קיים צורך להחליפו. יו"ר הדואר מנגד אומר כי מדובר בהדחה ממניעים פוליטיים, וכי זוהי כוונתו של קרעי.

אמסלם בתגובה אמר כי מדובר בצעד לא קולגיאלי של סמוטריץ', שאישר לבכירי האוצר לשלוח את המכתב. עוד הוא הוסיף כי יש צורך לוודא שהדואר "ימשיך לתת שירות ראוי בפריפריה לפני שמקבלים החלטה".

בנימין נתניהו (צילום: רויטרס)
נתניהו, בכירי האוצר דורשים את התערבותו המיידית | צילום: רויטרס

לטענת הבכירים, על ועדת השרים לאשר צווים החיוניים להליך ההפרטה, וההתמהמהות של הממשלה בכינוס ועדת השרים מסכנת הליך ההפרטה כולו. בנוסף, במכתב נטען שהממשלה נקטה כמה צעדים הפוגעים בהליך ההפרטה ועשויים לסכלו, כגון שינוי רישיון החברה ומניעת שעבוד נכסי החברה.

ב-2018 וב-2022 קיבלה הממשלה החלטות שנועדו לקדם הפרטה מלאה של דואר ישראל. השלב הנוכחי בהליך אמור היה להיות חשיפת החברה לרוכשים פרטיים, אך ללא אישור ועדת השרים אין בסמכות האוצר להתקדם בהליך.