לקראת חג שבועות שייערך בסוף השבוע, משרד ירושלים פרסם נוהל חדש לפיו המדינה תממן ארוחות חג המוניות של חסידויות חרדיות. שר ירושלים מאיר פרוש ממפלגת יהדות התורה מקדם את הנוהל שיאפשר העברת כספים לחסידויות חרדיות שיערכו ארוחות חג המוניות בשבועות. משרד ירושלים הודיע שיינתן מענק מיוחד ל"קהילות שיארחו לפחות 300 איש במסגרת הסעדה, הסעה ולינה בירושלים". ל-N12 נודע כי הנוהל החדש גובש במשרדו של השר פרוש מבלי לערב את גורמי המקצוע ברשות לפיתוח ירושלים למרות שהיא זו שתהיה אמונה על יישום. יש לציין כי עד היום אירועי החסידויות לרגל חג שבועות התקיימו באופן עצמאי, ללא תמיכה כספית מהמדינה.
אחד התנאים כדי לקבל את המענק הוא ש"במהלך שלוש השנים שקדמו למועד הגשת הבקשה, המבקש יזם פעילות אחת לפחות מסוג אירוח של קבוצות מאורגנות" - על אף שבהודעת המשרד מעודדים את כל "העדות והקהילות" לגשת לקבלת המענק, הסעיף הזה מבטיח למעשה שרק חסידויות חרדיות עומדות בתנאים. התקציב המיוחד של המענק הזה מוערך במאות אלפי שקלים.
התנאים לקבלת המענק - והזעם: "יוזמה שערורייתית"
מדי שנה אלפי חסידים מתאספים לטיש חגיגי המוני לרגל חג השבועות, משפחות מבלות את החג בסמוך לבתי הכנסת או הישיבות שבהם מתארחים הרבנים שנושאים את דברי התורה. כזכור, לפני שנתיים בערב חג השבועות מאות מחסידי 'קרלין' לנו בתוך בית כנסת שבנייתו טרם הושלמה. הטריבונה קרסה, מאות נפצעו ושלושה בני אדם נהרגו.
תנאי נוסף לקבלת המענק בירושלים הוא שחברי הקהילה ישנים "שני לילות רצופים לפחות בתחום המוניציפלי של העיר ירושלים", ושלפחות רבע מההוצאות על האירוח יירכשו מבעלי עסקים בבירה. אדיר שוורץ, יו"ר התעוררות בירושלים מתח ביקורת על ההצעה: "מדובר ביוזמה שערורייתית, אחת מתוך שורה של החלטות שקיבלה הממשלה "לכבוד" יום ירושלים, שמפלות לרעה את הציבור הציוני והיצרני בעיר ודואגת אך ורק לציבור אחד".
"כאשר זו המדיניות של ממשלת ישראל וראש עיריית ירושלים משה ליאון, אין פלא שצעירים שאינם דתיים מרגישים פחות בבית בירושלים ושההגירה השלילית חוגגת", הוסיף שוורץ. "במקום שהממשלה והעירייה ישקיעו בפיתוח כלכלי והנעת הכלכלה המקומית, בשילוב חרדים וערבים ובעוגני צמיחה שיעניקו תקווה לעיר, היא משקיעה בטישים וחלוקת ג'ובים".
שר ירושלים ומסורת ישראל, הרב מאיר פרוש אמר עם פרסום הנוהל: "אני רואה כזכות וחובה לעודד הציבור להגיע לשהות בירושלים בשלושת הרגלים. אני קורא לקהילות השונות, מכלל העדות והחוגים, להצטרף לפעילות החשובה הזו, בכדי להביא את עם ישראל לירושלים, ולקיים את מצוות 'שלוש פעמים בשנה יראה כל זכורך' בהידור".
ממשרד ירושלים נמסר: "במשרד ירושלים ומסורת ישראל מאמינים כי בפעילות זו, יחד עם פעילויות נוספות רבות שהמשרד מבצע למען חיזוקה של ירושלים, יגדל מספר העולים לירושלים בימי החגים, בכדי לציין את שלושת הרגלים בעיר הקודש והמקדש, להגיע לעיר העתיקה ולכותל המערבי".