בישיבתה הקרובה צפויה הממשלה לאשר לחברת החשמל להקים מתקן אגירה שיספק חשמל כשר בשבת לשכונות חרדיות בבני ברק. העלות המוערכת של ההקמה עומדת על 100 מיליון שקלים. מנכ"ל חברת החשמל מתחייב כי מימון הפרויקט יגיע מחברת החשמל ולא מכספי הציבור.
"מדובר לא רק באספקת חשמל כשר", הסביר, "אלא באספקה לרשת כולה במהלך כל ימות השבוע. זהו צורך אמיתי בין היתר לאור החלטת הממשלה להגדיל בצורה ניכרת את ייצור החשמל באמצעות אנרגיה נקייה. היעד הוא 30% בשנת 2030. לשם כך צריך להסתמך על רעיונות יצירתיים".
שפיגלר הסביר כיצד זה יעבוד: "תהיה אגירת אנרגיה באמצעות מערכות, כך שבמהלך היום אנחנו אוגרים את האנרגיה שמיוצרת מעבר לצריכה השוטפת של הציבור וכאשר יש צורך באספקת אנרגיה, נספק אותה ממערכות האגירה בצורה נקייה בכל ימות השבוע. ישרת גם את הצרכנים שמעוניינים ב'חשמל כשר' בשבת".
"לא נשקיע שקל שלא לצורך", התחייב שפיגלר, "ולכן מטבע הדברים גם לא נידרש להשית את זה על הציבור הרחב. אנחנו רוצים לייעל את הפעילות של המערכת". שפיגלר התייחס להתנגדות של רשות החשמל והממונה על התחרות למהלך, זאת ברקע הרפורמה שקבעה שיש להוציא מחברת החשמל את הייצור. "חבל שהם העלו על הכתב דברים מבלי לשאול אותנו, איך ריבונו של עולם זה פוגע בתחרות כאשר אני אומר לך שאין אפשרות לייצר אנרגיה לטובת צרכני שבת ("חשמל כשר") בלי שנבנה מתקן כזה".
הוא נימק מדוע חברת חשמל לא מוציאה את הפרויקט למכרז לחברה אחרת: "כל פיילוט בהיקפים כאלה כולל התקנת מונים חכמים בסוף מנותב לחברת החשמל - זה הגוף הגדול והמנוסה מקצועית ותפקודית. זה פרויקט מורכב שאין כמוהו בעולם, הידע והניסיון למימושו נמצא רק בחברת חשמל".
"כיום משתמשים בגנרטורים מסוכנים"
בשנים האחרונות גדל משמעותית הצורך באגירת אנרגיה במשק החשמל, השאיפה להפחתת פליטות גזי החממה על ידי מעבר לאנרגיות מתחדשות, שלרוב אינן זמינות לאורך כל שעות היממה ואינן יציבות - והרצון לעבור לתחבורה מבוססת חשמל, יחד עם ביקוש ל"חשמל כשר" מחזקים את הצורך בהרחבת השימוש באגירת אנרגיה וקידומה. אגירת אנרגיה חשמלית תהיה אחד האמצעים שיאפשרו את הרחבת ייצור החשמל באנרגיות המתחדשות בישראל.
בהודעתו של שר האנרגיה כ"ץ בנושא, בדומה לדברי מנכ"ל חברת החשמל, הובהר כי גיבוש הפיילוט של חברת החשמל יוסדר כך שלא תהיה עלייה בתעריף החשמל כתוצאה ממהלכים אלה. על מנת להבטיח שמירה על התחרות במשק, חברת החשמל תמכור לשוק הפרטי את המתקן שאותו תקים במסגרת הפיילוט תוך כמה שנים.
"בישראל ישנן אוכלוסיות המעוניינות לצרוך חשמל כשר, שלא יוצר בשבת. כיום חלק מאוכלוסיות אלה מספקות לעצמן חשמל באמצעות גנרטורים המהווים סכנה בטיחותית גדולה למשתמשים, כאשר עלותם יקרה והם גם גורמים לזיהום סביבתי. לאור ההתפתחות הטכנולוגית של מתקני אגירה והוזלת עלותם, קיימת הזדמנות למתן פתרון חליפי מתאים שיספק את צרכיה המיוחדים של אוכלוסייה זו, מה גם שפתרון זה בטיחותי ונקי יותר", הסבירו במשרד האנרגיה.
שר האנרגיה כ"ץ: "ההחלטה שלפנינו מהווה בשורה משמעותית שתיטיב עם כלל הציבורים במדינת ישראל. בניגוד לנטען במקומות שונים, תעריף החשמל לא יתייקר - וההחלטה התקבלה בהתאם למדיניות שאותה אני מוביל - תוך שמירה על עקרונות של רגישות חברתית ותחרות במשק. האצת הבנייה של מתקנים לאגירת אנרגיה חיונית ומתבקשת עבור הביקוש ההולך וגובר ברחבי הערים המתפתחות, ותגדיל את השימוש באנרגיות מתחדשות. לצד זאת, ציבור רחב בישראל יוכל סוף סוף לצרוך חשמל שלא יוצר בשבת - מבלי שהדבר יהווה עבורו סכנה בטיחותית ופגיעה סביבתית חמורה. ברצוני להביע את הערכתי לאנשי רשות החשמל על העבודה המקצועית, ובטוח שהיוזמה הנוכחית תשפר את איכות חייהם של ישראלים רבים המבקשים לצרוך חשמל כשר ונקי".