באופן צפוי, נגיד בנק ישראל שוב העלה היום (שני) את הריבית במשק, ובאופן צפוי לא פחות הגיעה המתקפה מהליכוד. אחרי ההתבטאויות סרות הטעם של השר אלי כהן וחבר הכנסת דוד ביטן שקראו להתערב בשיקול הדעת של בנק ישראל בפעם הקודמת שהנגיד הודיע על העלאת הריבית, היום הגיעה הפנינה התורנית. השר שלמה קרעי צייץ: "תודה לנגיד בנק ישראל על מתנת החג המפוארת שהעניק לאזרחי ישראל. עם אטימות כזו ערב חג הפסח, אולי אפשר לשים רובוט בתפקיד הנגיד שיקבל החלטות".
ובכן, השר קרעי, אטימות ערב חג הפסח זה לא לאשר בזמן את נקודות הזיכוי להורים עובדים לילדים בגילי 6-12, ולהוריד להם את הנטו במאות שקלים במשכורת חודש מרץ. ויותר מכך - אטימות זה להתאבסס על מהפכה משפטית על חשבון מאבק ביוקר המחיה והאינפלציה. אם הממשלה הייתה פועלת, הנגיד לא היה נשאר לבד במערכה.
נתניהו הבטיח להילחם ב"מחוללי האינפלציה", לבלום את העליות במים, בחשמל בדלק – וזה קרה באופן חלקי בלבד. הממשלה הבטיחה להיאבק ביוקר המחיה, אבל השאירה מחוץ לחוק ההסדרים כל צעד משמעותי בתחום.
בזמן שרכבת החקיקה המשפטית דהרה, גם עליות המחירים במשק המשיכו לדהור, אבל זה הטריד את הקואליציה הרבה פחות מאשר הדיונים בוועדת חוקה.
נכון לכתיבת שורות אלה, עוד לא יצא הבהרה מטעם ראש הממשלה לציוץ של קרעי, וגם לא יצאה הנחיה לחברי הליכוד להימנע מלהתבטא בסוגיה - אולי הם כבר הספיקו לשכוח הנחיה דומה שכבר יצאה בסבב החבטות הקודם בנגיד. אולי מה שמבדיל את המקרה הפעם הוא שבינתיים הנגיד (מינוי אישי של נתניהו, כזכור) יצא בחריפות נגד מהלכי הממשלה בריאיון ל-CNN.
מה אמורים לחשוב משקיעים שצפו באותו ריאיון ועכשיו קוראים ששר בממשלה מציע לשים במקום נגיד הבנק המרכזי "רובוט שיקבל החלטות על העלאות הריבית"?
אם חברי הקואליציה היו לוקחים רבע מהאנרגיה שהם מוציאים על מתקפות נגד פקידים, ומשקיעים אותה בעבודה לטובת הכיס של הישראלים, אולי אפשר היה לדבר במונחים של "מתנת חג מפוארת לאזרחי ישראל", כפי שקרעי מייחל. בינתיים, כמיטב המסורת בחג, קיבלנו מהממשלה גיפט קארד של הבטחות בלי כיסוי.