אחרי שרמז כי השביתה הכללית שהתקיימה לפני כ-3 שבועות הייתה "מוסכמת ומתואמת", בתצהיר שהגיש יו"ר ועד עובדי רשות שדות התעופה וחבר הליכוד פנחס עידן, הוא טוען באופן רשמי שעוצר ההמראות בנתב"ג היה מתואם עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, כך פורסם היום (ראשון) לראשונה בתאגיד השידור הציבורי.
בכתב התגובה לבקשה להדיחו ממפלגת הליכוד, עידן פירט מה התרחש מאחורי הקלעים, וטען: "יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד אמר לי שהשביתה מתואמת עם לשכת נתניהו ושהיא תהיה קצרה". בהמשך התצהיר שהגיש, הוסיף עידן שאם מדיחים אותו מהליכוד יש להדיח גם את נתניהו ואת שר הביטחון יואב גלנט על כך שפעלו בניגוד להחלטת הסיעה להצביע בעד הרפורמה, והובילו לעצירת החקיקה.
"בסך הכול מילאתי את ההוראות של נתניהו"
עוד טען יו"ר ועד עובדי רשות שדות התעופה: "בסך הכול מילאתי את ההוראות של ראש הממשלה נתניהו, אני דורש מבית הדין לדחות את העתירות". הדיון בעניינו של חבר הליכוד יתקיים ביום חמישי בשעה 12:00.
מהליכוד נמסר בתגובה: "בניגוד לדבריו של פנחס עידן, פעלנו בתוקף נגד השביתה ודרשנו מיו"ר ההסתדרות להימנע ממנה ולהפסיק אותה מיד. כל טענה אחרת איננה נכונה".
מההסתדרות נמסר בתגובה: ״החלטת יו"ר ההסתדרות להשבית את המשק התקבלה מתוך דאגה עמוקה לעתיד מדינת ישראל, ובגיבוי תקדימי שניתן לכך על ידי קברניטי המגזר העסקי. כל טענה על תאום השביתה מול לשכת ראש הממשלה היא משוללת יסוד ואין בינה לבין האמת כל קשר למציאות״.
פנחס עידן הבהיר: "ארנון בר-דוד, יו"ר ההסתדרות, הורה בכנס להשבית את המשק. ידעתי שראש הממשלה יקיים מסיבת עיתונאים תוך זמן קצר מההכרזה והערכתי שאז תסתיים השביתה. סברתי בזמנו כי אולי קיים תיאום מסוים בין הצדדים - דבר שהתברר לי בדיעבד כלא נכון".
לקריאת כתב התגובה המלא לחצו כאן
לפני כשבועיים וחצי פורסם כי חבר הליכוד חשף את השיחות שהתנהלו מאחורי הקלעים עם יו"ר הסתדרות העובדים ארנון בר-דוד. "בר-דוד אמר שנעשה מסיבת עיתונאים ושעה אחר כך רה"מ יודיע שהוא עוצר את החקיקה ונגמר הבלגן", סיפר עידן.
"הוא (בר-דוד) אמר שהכול מסוכם עם מי שצריך להיות מסוכם", הוסיף יו"ר ועד עובדי רשות שדות התעופה. "הוא אמר שבשעה 11:00 נהיה אחרי הבלגן". על השאלה אם בר-דוד ורה"מ נתניהו היו מתואמים, השיב: "כנראה. הוא מעולם לא הפתיע אותי, סמכתי עליו מאה אחוז. אין לי מושג" (אם נתניהו הזמין את השביתה).
"כשראיתי שזה מתארך שחררנו טיסות. כל שעתיים וחצי שחררנו מטוסים, נכון שיש 25 טיסות שלא יצאו ויש טיסות שיצאו באיחור, אבל כשיו"ר ההסתדרות קורא לי אני חייב להופיע ולתת לו גיבוי מלא ולא לשבור שביתה".
פנחס אמנם הניע את אחת הפעולות המשמעותיות ביותר באותו יום מכריע, אולם למעשה הוא עצמו דווקא בעד החקיקה. "אני בעד האימא של הרפורמה", הודה. "אבל המדינה בערה. אם זה עוזר שיהיה שקט במדינה עד אחרי העצמאות – דיינו, אני לא מצטער על זה לרגע".
יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד דחה בחריפות את הטענות. "האגדה שנרקמה על כך שהשביתה תוכננה או תואמה מול לשכת ראש הממשלה היא טענה משוללת יסוד, בדיה עיתונאית שאין בינה לבין האמת מאומה", טען. "נמשיך לפעול בכל הערוצים שעומדים לרשותנו נגד הקיטוב ולמען איחוי הקרעים בעם".
בר דוד ניסה להסביר את המניעים שהובילו אותו להורות על שביתה במשק: "למעלה משלושה עשורים שאני מקדיש את חיי לשירות הציבור ומה שתמיד מנחה אותי בהחלטותיי היא טובת המדינה. ההחלטה שקיבלתי להשבתת המשק היא מהקשות שידעתי - ולו מתוך ההכרה בגודל האחריות שמונחת על כתפיי. זו הייתה השביתה הראשונה בתולדות המשק הישראלי שבה ניצבו לצד ההסתדרות ראשי המשק ומנהיגי המגזר העסקי".
בתגובה על הפרסומים הקודמים, מהליכוד נמסר: לא רק שראש הממשלה נתניהו ורעייתו שרה לא היו מעורבים בשביתה של ההסתדרות, הם התנגדו לה בתוקף והבהירו זאת ליו״ר ההסתדרות ולרעייתו בשיחות טלפוניות לאחר שהשביתה פרצה. הם אמרו שהשביתה היא טעות חמורה שפוגעת באזרחי ישראל ושהיא צריכה להיפסק מיד.