הישראלים הוציאו 40.9 מיליארד שקלים בכרטיסי אשראי בחודש מאי, כך על פי נתוני שב"א (שרותי בנק אוטומטיים) שפורסמו ביממה האחרונה. מדובר בעלייה של 9.2% לעומת חודש אפריל - ועלייה של 7.2% לעומת מאי בשנה שעברה. העלייה נובעת גם מכך שהישראלים מבצעים יותר עסקאות מקוונות.
סיקור N12
- אחרי ההסכם במגזר הציבורי: השכר במשק זינק
- בפעם העשירית ברציפות: בנק ישראל העלה את הריבית
- מה הצעדים הבאים של בנק ישראל?
- "אנחנו בסביבה מספיק מרסנת של האינפלציה"
במקביל נשבר שיא בהוצאות הישראלים באשראי באונליין בחודש אחד - 23.94 מיליארד שקלים. היקף הרכישות בעסקאות פיזיות עמד על 16.9 מיליארד שקלים, עלייה בשיעור של 6.5% לעומת אשתקד. הכוונה היא לרכישות המתבצעות בבתי העסק עצמם באמצעות כרטיסי אשראי וארנקים דיגיטליים.
סמנכ"לית חברת שבא, טלי הולנברג התייחסה לנתונים: "בחודש מאי חזר המשק הישראלי למגמה של צמיחה בהוצאות בכרטיסי אשראי. מהנתונים עולה שאנו רואים בצורה ברורה הסטה של הציבור הישראלי לשימוש בכרטיסי אשראי על חשבון השימוש באמצעי התשלום האחרים שקיימים לרשותו כמו מזומן והמחאות. הגידול בהוצאות לעומת אשתקד נרשם בכל ענפי הצריכה המרכזיים של המשק".
ההוצאות הגבוהות מנוגדות למטרת העלאת הריבית שמבצע בנק ישראל בשנה האחרונה. הריבית שהגיעה כבר לשיעור של 4.75% נועדה ל"לקרר" את יכולת הקנייה של הישראלים, כך שהביקושים יפחתו ועליות המחירים החדות, המתבטאות בנתוני האינפלציה, יפסיקו.
ירידה בהוצאות בין פברואר לאפריל
על פי הנתונים שפרמסה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ההוצאות של הישראלים בכרטיסי אשראי צנחו בשיעור של 1.3% בין החודשים פברואר לאפריל, זאת למרות נתון שיא של הוצאות בחודש מרץ. זאת לעומת 3 החודשים שקדמו לכך - בין נובמבר לינואר, אז חלה עלייה של 1.4% באותם הנתונים. עם זאת, כשמחשבים את הנתונים מחודש ינואר עד אפריל בניכוי מגמת העונתיות (שינויים במספר ימי הפעילות במשק או צריכה מוגברת המאפיינת לדוגמה את עונת החגים) ניתן לראות עלייה בשיעור של 3.1%.