עם הימצאם של מאגרי הגז הגדולים לוויתן ותמר, הממשלה הבטיחה לאזרחים ביטחון אנרגטי לשנים קדימה. בינתיים, כמה שנים לאחר שנמצאו המאגרים, מתקיים ויכוח בין האוצר לבין משרד האנרגיה - מי יהנה מאותו הגז, וכמה ממנו ייצא למדינות אחרות. כעת מאגרי הגז לוויתן ותמר מבקשים לייצא גז בכמות גדולה יותר, בתמיכתו של שר האנרגיה ישראל כ"ץ. אולם, ראש אגף התקציבים הביע את התנגדותו לרעיון.
כפי שפרסמנו אמש (שני) ב"מהדורה המרכזית", ראש אגף התקציבים יוגב גרדוס מתנגד לעמדתו של השר כ"ץ והבהיר במכתב חריף כי "התחייבות לקצב יצוא מואץ מדי של גז טבעי - עלולה לסכן את הביטחון האנרגטי של מדינת ישראל". עוד הוא הוסיף כי "מדיניות לא מחושבת עלולה להביא להתייקרות הגז הטבעי למשק המקומי, אשר תקבל ביטוי בעיקר בעלויות ייצור החשמל ועל ידי כך לפגיעה במשק ולעלייה ביוקר המחייה בישראל".
הבוקר כ"ץ התייחס לפרסום במהדורה ותקף את ראש אגף התקציבים: "תמוהה בעיני השיטה לתקשר איתי באמצעות הדלפות מכתבים לעיתונות. אני מכבד ומעריך את עמדת גורמי המקצוע". עוד הוא הבהיר כי "מי שיקבל את ההחלטות זה אני - השר שנבחר בידי העם. לא הדרג המקצועי".
תמוהה בעיני השיטה לתקשר איתי באמצעות הדלפות מכתבים לעיתונות.
— ישראל כ”ץ Israel Katz (@Israel_katz) June 27, 2023
אני מכבד ומעריך את עמדת גורמי המקצוע. הנקודות שמועלות במכתב טובות. אבל ההחלטות על משק הגז לוקחות בחשבון שיקולים רחבים של מדיניות, כגון מעמדה של ישראל, ומי שיקבל את ההחלטות זה אני - השר שנבחר בידי העם. לא הדרג המקצועי. https://t.co/THXlW9Q4AL
אספקת גז עצמאית היא דבר חשוב והכרחי עבור האזרחים, כפי שניתן היה לראות בשנה האחרונה במלחמה בין אוקראינה לרוסיה, כאשר מדינות לא היו יכולות להסתמך על הגז של עצמן - מה שהוביל לעליית מחירי החשמל ובתים שנותקו מחשמל.
ממשרד האנרגיה נמסר בתגובה: "נערכת עבודת מטה, השר ישראל כ"ץ עוד לא קיבל החלטה".