יציבות בשוק התעסוקה: שיעור המשרות הפנויות נשאר בחודש מאי ללא שינוי, ועומד על כ-4% מהמשרות במשק, כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שהתפרסמו היום (חמישי). זה מגיע דווקא אחרי חודשים של ירידה מתמדת במספר המשרות הפנויות במשק. הנתון מלמד אותנו כי שוק העבודה נכנס ל"קיפאון" - לא מחפשים עובדים חדשים, אבל גם לא מצמצמים את החיפוש של עובדים חדשים.

סיקור N12

בחודשים האחרונים, בהמשך להעלאות הריבית הרצופות והקשיים להם נקלעו לא מעט עסקים בישראל, שיעור המשרות הפנויות הלך וירד. הענף שספג את המכה הקשה ביותר הוא ענף ההייטק - כך לדוגמה עבור מפתחי תוכנה נרשמו בחודש מאי 5,872 משרות פנויות, זאת לעומת 13,794 משרות פנויות לפני שנה, ירידה של כ-57% אחוזים.

הקיפאון בענף הנדל"ן משתקף גם בנתוני המשרות הפנויות. בחודשים מרץ-מאי נרשמו בממוצע בענף בוני הבתים 1,682 משרות פנויות בלבד, ירידה של 15% לעומת חודשים פברואר עד אפריל. התחום שבו המספר הממוצע של המשרות הפנויות הוא הגבוה ביותר הוא עובדי מכירות - כולל סוכנים, נציגים, עוזרי מכירות בחנויות וכן בדוכנים ובשווקים. 

הביקוש הגבוה ביותר - למהנדסים

בקרב המהנדסים יש 9,445 משרות, בקרב המלצרים והמוזגים ישנם 9,408 משרות פנויות, כמו כן, נדרשים 4,375 פקידים במשק, 4,947 מטפלים סיעודיים, 6,301 עובדי מטבח וניקיון. 5,419 נהגים, 4,560 מאבטחים - והתחום שבו נדרשים הכי פחות עובדים הוא טבחים, שם יש 431 משרות פנויות בלבד.

משרדי שירות התעסוקה‎ (צילום: שירות התעסוקה)
הקיפאון בענף הנדל"ן משתקף גם בנתוני המשרות הפנויות. אילוסטרציה | צילום: שירות התעסוקה

הציפייה היא שככל שעליות הריבית ימשיכו, יותר ויותר עסקים יתקשו לגייס עובדים חדשים, ומספר המשרות הפנויות יצטמצם. ה"קיפאון" בחודש זה עשוי לרמז כי השוק הגיע ל"שפל" שאחריו כבר יהיה מורכב יותר לצמצם בגיוסים.