המגעים מאחורי הקלעים לתמיכת המשק במתווה המעודכן: לקראת "יום השיתוק הלאומי" שיתקיים ביום חמישי ואיום ההשבתה – עולה השאלה האם הפעם ההסתדרות מצטרפת למהלך. על הרקע הזה שוחחו יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד ושר המשפטים יריב לוין – כך דיווחנו אמש (שני) ב"המהדורה המרכזית".
השניים התקרבו בתקופה האחרונה - שניהם ישבו עכשיו שבעה כל אחד על אביו, והם שוחחו הרבה. בשיחה היום יו"ר ההסתדרות מסרב לתמוך פומבית במתווה המעודכן שהציגה הקואליציה. נכון לעכשיו ההסתדרות נשארת על הגדר ולא תצטרף למחאה ביום חמישי.
אבל מתקרב הרגע שבו יו"ר ההסתדרות יצטרך לבחור צד. הוא כבר איים שלא יעמוד מנגד אם פשרת הנשיא לא תעבור. במקביל, שר האוצר סמוטריץ' עשה היום סבב שיחות נרחב. הוא פנה לאנשי הייטק וגורמים בכירים במגזר העסקי.
שר האוצר ניסה לשכנע אותם לתמוך פומבית במתווה המעודכן של הקואליציה. בחלק מהשיחות הוא גם ניסה לשכנע שאם תהיה תמיכה פומבית של אנשי עסקים במתווה מרוכך, הדבר יקל עליו כשר אוצר לדחוף לריכוכים נוספים בהמשך. אך בינתיים ולמרות מאמציו של סמוטריץ, אף אחד מבכירי הקהילה העסקית לא יוצא בתמיכה פומבית במהלך.
במשרד האוצר קיימו היום דיון על ההשלכות הכלכליות האפשריות של המהפכה המשפטית על הכלכלה הישראלית, שם הוצגו נתוני המקרו של המדינה, כמו גם הסיכונים והזדמנויות האפשריות של החקיקה והמחאה נגדה. סמוטריץ שיגר בדיון מסר למגזר העסקי: "ננווט באחריות לאומית וכלכלית". בדיון השתתפו בכירים באוצר - בהם מנכ״ל המשרד שלומי הייזלר, הממונה על התקציבים יוגב גרדוס, החשב הכללי יהלי רוטנברג, הכלכלנית הראשית שירה גרינברג, ומנהל רשות המסים ערן יעקב.
השר סמוטריץ' אמר בדיון: ״בראש ובראשונה אני רוצה להודות לכל אחד ואחת מכם על עבודת המטה המקיפה ועל השיח הפתוח. לכולנו יש אחריות על כלכלת מדינת ישראל ותפקידנו, לצד ניתוח והערכת מצב, להיערך גם לכל תרחיש, לגבש פתרונות תקציביים ומערכתיים ולהפוך אתגרים להזדמנויות. הכלכלה הישראלית חזקה, והנתונים הנוכחיים כפי שהוצגו בדיון ממשיכים להצביע על איתנותה ועל פוטנציאל הצמיחה הגדול של המשק הישראלי.
יציבות ולכידות חברתית הם מרכיבים חשובים עבור מדינת ישראל כחברה ועבור כלכלת ישראל, שכתמיד מושפעת מציפיות וזוקקת יציבות".