מספר דורשי העבודה בענף ההיי-טק עלה בכ-71.5% בעשרת החודשים האחרונים, כך עולה מנתונים של שירות התעסוקה שפורסמו הבוקר (ראשון). בדוח נכתב כי לפי ההערכות משבר קריסת סיליקון ואלי בנק עלול להביא לגל פיטורים בענף. עם זאת, בשירות התעסוקה מסבירים שהגידול המתמשך בענף ההיי-טק בישראל מביא גם לגידול טבעי במספר דורשי העבודה בתחום.
מהנתונים עולה כי בחודש אפריל בשנה שעברה מספר דורשי העבודה בהיי-טק עמד על 5,247 בני אדם, בעוד בפברואר האחרון הוא עמד על 8,992 בני אדם - גידול של עשרות אחוזים. למעלה מ-82.5% מדורשי העבודה בענף ההיי-טק הם בגילאי 18-50.
נתון חשוב נוסף שמדגישים בשירות התעסוקה הוא מספר המתפטרים בענף. בהשוואה לאפריל 2022, שיעור המתפטרים מכלל דורשי העבודה בענף היי-טק בפברואר 2023 נמוך משמעותית. "עצם הירידה שנרשמה בשיעורם מעידה על המשבר שבו נתון ענף ההיי-טק", נכתב בדוח, "זאת משום ששיעור גבוה של מתפטרים הוא עדות למידת ההדיקות של שוק העבודה ולהיקף ההזדמנויות התעסוקתיות הקיימות בו. ברגע שהשיעור של המתפטרים יורד, הדבר מלמד על ירידה בהיקף ההזדמנויות בשוק". ביטוי למשבר שחווה הענף ניתן לראות גם בעליית שיעור המפוטרים מכלל דורשי העבודה בהיי-טק, מ-64.9% באפריל 2022 ל-76.3% בפברואר 2023.
בדוח מסבירים כי נתח השוק של ענף ההיי-טק בשוק העבודה הישראלי נמצא בגידול מתמיד בעשור האחרון, ולפיכך טבעי שככל שהשוק יגדל כך יגדל גם מספר דורשי העבודה. מעבר לכך, במהלך משבר הקורונה ענף ההיי-טק הגדיל גיוסים עד כדי כך, שייתכן שהעלייה במספר דורשי העבודה מהווה חזרה למצב שהיה לפני המגפה.
איפה גרים רוב דורשי העבודה בהיי-טק?
כ-58% מדורשי העבודה מענף ההיי-טק גרים במחוז תל אביב והמרכז, לעומת כ-31% בקרב דורשי העבודה שאינם מענף ההיי-טק. בנוגע לזהות מחפשי העבודה - בעוד ששיעור הנשים מכלל דורשי העבודה עומד על כ-53.5%, היקפן מדורשי העבודה בהיי-טק עמד בפברואר 2023 על 38.3% בלבד. 82% מדורשי העבודה בהיי-טק הם יהודים שאינם חרדים, בעוד הערבים מהווים 5.6% בלבד מדורשי העבודה בענף.