מאות כלכלנים חתמו הבוקר (רביעי) על "מכתב חירום" נוכח המהפכה המשפטית שמקדמת הממשלה. הכלכלנים, בהם זוכי פרס נובל ופרופסורים מכל הקשת הפוליטית, מתריעים מפני פגיעה חמורה בכלכלה הישראלית: "קיומו של כוח פוליטי רב בידי הקבוצה השלטת ללא איזונים ובלמים חזקים, עלולים להוביל את המדינה לנחשלות כלכלית". הדברים מגיעים בהמשך לאזהרת נגיד בנק ישראל לראש הממשלה מפני פגיעה אפשרת בדירוג האשראי של ישראל בעקבות המהפכה המשפטית.
בין החותמים על המכתב: זוכה פרס נובל לכלכלה פרופ' דניאל כהנמן, יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר פרופ' יוג'ין קנדל ופרופ' מנואל טרכטנברג, פרופ' עומר מואב יועץ לשר האוצר יובל שטייניץ, מנכ"ל משרד האוצר לשעבר פרופ' אבי בן-בסט ובכירים נוספים.
המכתב מהווה יוזמה ראשונה שמאגדת חותמים מרוב מכריע של אנשי מקצוע בתחומי הכלכלה ומנהל העסקים ומשקפת הסכמה חוצה קווים אידיאולוגיים וכלכליים ברורים. לדברי החותמים, הכלכלה הישראלית זוכה להערכה רבה בעולם, בין השאר בשל מערכת משפט חזקה ועצמאית, ופגיעה במערכת המשפט עלולה לגרום לנזק חסר תקדים בכלכלת ישראל.
הכלכלנים מתריעים אף מפני צמצום ההשקעות בהיי-טק הישראלי, המהווה קטר משמעותי במשק. בנוסף, סיכון של העברת מרכזי פיתוח בינלאומיים מישראל בשל החשש לפגיעה בזכויות אדם, וכן מציגים חשש מפני "בריחת מוחות" מישראל, הגירה בעלת השלכות על חוסנה של הכלכלה הישראלית.
המכתב מגיע לאחר התפטרותו של בכיר בבנק ישראל, פרופ' משה חזן, אשר הודיע על סיום תפקידו "על רקע כוונתו להיות מעורב בפעילות במישור הציבורי-פוליטי". פרופ' חזן הגיש בשני את מכתב ההתפטרות בשל רצונו להשתתף במחאה נגד הממשלה.
כמו כן דברים אלו מגיעים על רקע שיחה שקיים נגיד בנק ישראל פרופ' ירון עם ראש הממשלה נתניהו על הפגישות שערך עם נציגי סוכנויות הדירוג הבין-לאומית ועל דאגה מהתוצאות האפשריות של המהפכה המשפטית. ירון הזהיר את נתניהו מפני הורדה אפשרית של דירוג האשראי אם הרפורמה תצא במתכונתה הנוכחית. לדבריו, בעולם עוקבים בדאגה אחר ההתפתחויות האחרונות במדינת ישראל, העלולות להרחיק חברות בין-לאומיות מהשקעות במדינה.