מיקרוסופט צפויה לפטר עד כ-11 אלף עובדים, כך לפי דיווח של סקיי ניוז בארה"ב. על פי מקורות, ההודעה על גל הפיטורים צפויה לצאת כבר בימים הקרובים. במיקרוסופט לא מסרו הודעה רשמית על הדיווח. למיקרוסופט 220 אלף עובדים בעולם, ועל פי הדיווח מדובר על פיטורים של כ-5% מכוח האדם.
מניית מיקרוסופט מחקה למעלה מ-20% בשנה, ובישראל היא מעסיקה כ-2,100 עובדים. עם זאת, מוקדם עדיין לומר אם המרכז המקומי יושפע מהמהלך, שכאמור טרם קיבל אישור רשמי. בסוכנות בלומברג דיווחו אף הם שפיטורים צפויים, אך נמנעו מלהתחייב על מספר.
המהלך, ככל שייצא לפועל, יכניס את מיקרוסופט למועדון המפוקפק של חברות הביג טק שכבר החלו בקיצוצים או הכריזו עליהם: בראשית החודש הכריזה אמזון כי היא יוצאת במהלך פיטורים אגרסיבי, הרחב ביותר עד כה, ותיפרד מ-18 אלף עובדים. מטא הודיעה על פיטורי 13% מהעובדים בחברה - 11,000 עובדים; אינטל הודיעה על פיטורי אלפי עובדים בעולם; ובגוגל לעת עתה נעשו הקפאות גיוסים, אך בחברה כבר החלו לאתר את 6% העובדים בעלי הביצועים הנמוכים בחברה - דבר שעשוי להוביל לגל פיטורים בהמשך הרבעון.
בחודשים האחרונים פוטרו עשרות אלפי עובדים בארה"ב, בהובלת חברות הביג טק שנפרדו מעובדים בהיקפים שלא נראו בשנים האחרונות. היות שהחברות הללו פעילות גם במרכזי פיתוח בארץ, גלי ההדף הובילו גם לפיטורים בישראל - אם כי בהיקפים נמוכים יותר.
לאחרונה דווקא החלה מיקרוסופט במהלך משמעותי לשילוב תוכנת הבינה המלאכותית ChatGPT במוצריה, וכן להשקעה נוספת של 10 מיליארד דולר בחברה שפיתחה אותה, OpenAI. מיקרוסופט, שכבר השקיעה בעבר מיליארד דולר ב-OpenAI, מבקשת לרתום את יכולות החברה כדי להתחרות בדומיננטיות של גוגל בתחום מנועי החיפוש. זאת באמצעות עבודה על גרסה למנוע החיפוש שלה Bing שתשלב יכולות בינה מלאכותית. מנוע החיפוש של מיקרוסופט עתיד להציג תשובות טקסטואליות לחיפושי המשתמשים על פני רשימת קישורים רלוונטיי למילות החיפוש.
לצד משרות מהנדסי תוכנה שיקוצצו, מקור מסר לאינפורמיישן שגם צוותי מכירות לשירותי הענן של מיקרוסופט (Azure) יושפעו מהמהלך. צוותים שלא מייצרים הכנסות או שעבודתם אינה נוגעת למכסות ספציפיות של מכירות פגיעים במיוחד. עוד הוסיפו באינפורמיישן שחלק מהמשרות שמיקרוסופט תבטל עשויות לעבור למיקור חוץ ליועצים חיצוניים שעובדים עם החברה.