לפני כחצי שנה הורידה חברת שטראוס מהמדפים עשרות סוגי ממתקים לאחר שבבדיקות שנערכו במפעל השוקולד שלה התגלו מספר דגימות עם סלמונלה. עפרה שטראוס, יו"ר קבוצת שטראוס, אומרת כי עד היום לא יודעים מה היה מקור הזיהום בפס הייצור. "אנחנו לא ממש יודעים איפה הייתה הנקודה. בגלל זה עשינו את הריקול הענק הזה. אם היינו יודעים באמת מה היה הרגע שזה קרה, אז הכול היה הרבה יותר בקטן, והרבה יותר בשליטה".
שטראוס מסבירה כי בחברה נקטו צעדים רבים כדי להימנע מזיהום נוסף בפס הייצור. "עשינו טעויות והיו ליקויים, אין שאלה. זה לא קרה בגלל שהכול היה מושלם", היא מודה. "המהות היא לא רק שתיקנו לאחור, אבל לקחנו את ששת החודשים האחרונים ולקחנו תקנים של חמש שנים מהיום, ואותם אנחנו מיישמים היום".
בסופו של דבר התברר שהמוצרים המזוהמים היו רק בתוך המפעל, ולא שווקו לחנויות. עם זאת, כשהזיהום במפעלים רק נודע, שטראוס משתפת שהדבר שעמד לנגד עיניה לא היה החשש מקריסת החברה: "הפחד הראשוני היה מפגיעה באנשים". כעת, כשפסי הייצור במפעל עלית בנוף הגליל כבר עובדים בתפוקה מלאה, היא מרשה לעצמה להשמיע אנחת רווחה.
לאחר שסיימה להתמודד עם הסלמונלה, כיום החברה סופגת ביקורת רבה על העלאת מחירים. שטראוס מסרבת להתייחס להעלאת המחירים בשטראוס, ומבהירה: "חלק מהשינויים שאנחנו עושים ונמשיך לעשות זה כדי להבטיח שהחברה שלנו תמשיך ותהיה חזקה, מעסיקה ורווחית גם בשנים הקרובות". על אף הסיכוי לפגיעה ברווחי החברה, היא תומכת בתחרות במשק. "אני באמת רוצה תחרות. תחרותיות עושה אותנו יותר טובים, להתחרות ולהיות מצטיין".
המשבר בשטראוס הגיע כשנה וחצי לאחר שיו"ר החברה ואביה של שטראוס, מיכאל שטראוס, מת והותיר אותה לנהל את החברה, אך החוסר שלו בחייה מורגש מדי יום. "אני משתדלת לא לדבר עליו במונחים של היה, אלא במונחים של דיאלוג איתו", היא משתפת.
אחד הדברים שעוזרים לה בניהול החברה היא העובדה שמדובר בעסק משפחתי. "אני חושבת שאי אפשר לעשות את זה בלי התמיכה של המשפחה. כבר הרבה מאוד שנים, מאז שאבא פרש, אחי הוא דירקטור מעורב וזה הכיף". על התוכניות לעתיד היא מספרת: "בעוד אבא היה בחיים, הבטחתי למשפחה שבעשר שנים הקרובות - אני פה".