האקונומיסט דירג את מדינת ישראל במקום הרביעי ברשימת הכלכלות שהפגינו את הביצועים הטובים בעולם בשנת 2022. "במזרח התיכון, ישראל נהנתה מהצלחה בשנת החולפת, על אף הכאוס הפוליטי", כתב העיתון הכלכלי מלונדון.
המדד שיקלל חמישה מדדי מאקרו שונים: צמיחה, אינפלציה שנתית, רוחב האינפלציה, שוק המניות והחוב הממשלתי. כפי שנחשף בגלובס, יחס החוב תוצר של ישראל צנח השנה מ-68% לסביבות ה-60%. האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים אומנם הגיעה לרמה גבוהה של 5.3%, אבל מדובר בכמחצית משיעור התייקרות המחירים "בעולם העשיר", כפי שציין האקונומיסט.
במקום הראשון בדירוג זכתה יוון, שאחרי הטלטלות הכלכליות שעברו עליה עוד לפני הקורונה, הצליחה השנה לכווץ את שיעור החוב הלאומי ב-16%. אחרי יוון מוקמו פורטוגל ואירלנד במקומות 2 ו-3 בהתאמה. ישראל חלקה את המקום הרביעי יחד עם ספרד.
כלכלות גדולות יותר בעולם דורגו במקומות נמוכים יותר. ארצות הברית נמצאת במקום ה-20, עם צמיחה מזערית של 0.2%. גרמניה נכנסה לרשימה במקום ה-30, עם אינפלציה גבוהה של 10%. רשימת הכלכלות המצטיינות כללה 34 מדינות, כשהאחרונה שבהן הייתה אסטוניה.
ההשוואה הבין-לאומית מעלה יתרון באינפלציה למדינות שהאנרגיה שלהן לא מתבססת על הגז והנפט הרוסי, כמו ישראל. כך גם ספרד למשל, שרוכשת גז טבעי מאלג'יריה ועושה שימוש באנרגיה סולארית, רשמה עלייה מתונה יחסית של 5.7% במדד המחירים לצרכן, מתחילת השנה עד אוקטובר. לטביה, לעומת זאת, ספגה השתוללות אינפלציונית של 20% בשל הסתמכות על האנרגיה של שלטון פוטין.
הכתבה פורסמה לראשונה באתר גלובס