צעדי התייעלות נרחבים בבזק בינלאומי: בעקבות הרפורמה שאיחדה בין התשתית לספק בשוק התקשורת, בזק בינלאומי מצמצמת את החטיבה הפרטית שלה. המהלך יכלול עזיבה מרצון של כ-300 עובדים, במהלך שיתפרס על שנתיים.
משרד התקשורת ביטל בתחילת השנה את ההפרדה בין התשתית לספק, ואפשר לחברות שמספקות את תשתית האינטרנט (כמו בזק) לתת ללקוחות גם את שירותי הספק, שעד עתה היו מופרדים בחוק. בשל כך רוב לקוחות בזק בינלאומי, שמהווה ספק אינטרנט, עברו לשירותי חברת התשתית שלהם, בזק, להוט או למתחרות אחרות בתחום.
העזיבה של הלקוחות הובילה את בזק בינלאומי לחשוב מחדש על המבנה העסק שלהי, והתקבלה החלטה לצמצם ולמעשה כמעט לסגור את החטיבה הפרטית שלה, המספקת שירותים למשקי בית. החברה תתמקד מעתה בלקוחות העסקיים שלה.
כחלק מסגירת הפעילות הוחלט בבזק בינלאומי לסיים את עבודתם של מרבית עובדי החטיבה הפרטית. בינתיים לא הגיעו לידי הסכמות סופיות ומתנהל משא ומתן מול ועד העובדים, אך מסתמנת עזיבה הדרגתית של כ-300 עובדים קבועים מהחטיבה הפרטית, בהליך הדרגתי שיחל השנה ויסתיים ב-2024 בהסכמי עזיבה מרצון.
בתגובה לפרסומים, יו"ר איגוד עובדי הסלולר, האינטרנט והייטק בהסתדרות, יקי חלוצי ביקש להבהיר: "לא הושגה הסכמה על פיטורים בחברת בזק בינלאומי. בהמשך למשא ומתן בין ההסתדרות, הנהלת החברה ונציגות העובדים - הושגה הסכמה על הליך פרישה מרצון בלבד, טרום ההסכם הקיבוצי. במסגרת התכנית, עובד שיבקש לפרוש יוכל לפרוש בתנאים מהגבוהים שהושגו בענף, עם חבילת פרישה של 280%. נציגות העובדים היא זאת שהצליחה למנוע את ההחלטה לסגור את חברת בזק בינלאומי, וכך נמשיך לשמור ולדאוג לזכויות המלאות של העובדים. זאת, בניגוד להדלפות של קבוצת בזק שפוגעות, הן בחברה והן בעובדים".