קבוצת  שטראוס מדווחת על גידול של 8% בהכנסות לעומת הרבעון המקביל אשתקד, שהסתכמו ברבעון הנוכחי ב-2.49 מיליארד שקל - כך על פי הדוחות שפורסמו היום (שני). למרות העלייה בהכנסות, הרווח הגולמי של החברה ירד ב-10% אל 746 מיליון שקל, בעקבות אירוע הריקול ועלייה במחירי הקפה הירוק, החלב הגולמי, האריזה, האנרגיה וההובלה.

שיעור הרווח הגולמי ירד לכ-29% לעומת 36% ברבעון המקביל אשתקד והרווח התפעולי של החברה צנח ב-63% ל-111 מיליון שקלים. גם הרווח המיוחס לבעלי המניות של החברה צנח ב-82.5% ל-35 מיליון שקל לאחר שהסתכם ברבעון המקביל בכ-204 מיליון שקל.

בחודש אפריל דווח על סלמונלה במפעלי החברה, מה שהוביל את שטראוס לתהליך ריקול נרחב למוצריה. כבר אז החברה ציפתה שתהיה השפעה מהותית על הרווחיות של החברה אך לא בטוח שלמכה כזו היא ציפתה. החברה מדווחת עם שחרור הדוחות על השפעה של בין 290 מיליון ל-310 מיליון שקל על הרווח הנקי לשנת 2022. 

בחודש אוגוסט הודיעה מנכ"ל החברה, גיורא בר דעה, כי הוא מתפטר מתפקידו לאחר 26 שנים בחברה, ובעוד ימים ספורים צפוי להיכנס לתפקיד המנכ"ל החדש, מנכ"ל משרד האוצר לשעבר, שי באב"ד. "קבוצת שטראוס מציגה צמיחה במרבית עסקיה, למעט בקטגוריית הממתקים בישראל ותחום פעילות מטבלים וממרחים בינלאומי", מסר בר דעה עם שחרור הדוחות. "לצד זאת ההתמודדות עם האינפלציה ועם עליות ניכרות במחירי חומרי הגלם, כמו גם החזרה ההדרגתית של סברה לשוק ועצירת הפעילות בממתקים הובילו לשחיקה ברווחיות הקבוצה".

גיורא בר דעה, מנכ"ל קבוצת שטראוס (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90)
גיורא בר דעה, מנכ"ל שטראוס היוצא | צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

כמו כן הוסיף בר דעה ואמר כי: "החוסן של הקבוצה מאפשר להמשיך בעקביות ביישום התכנית האסטרטגית שפורסמה במרס השנה. הודענו על הארכת הסכם השותפות עם משפחת לימה בברזיל ב-20 שנים נוספות והוצאנו לדרך את תכנית השינוי המבני של הקבוצה בגיאוגרפיית ישראל. בימים אלו אעביר את הובלת הקבוצה לשי באב"ד ואסייע לו בכניסתו לתפקיד".

שטראוס ישראל סיימה את הרבעון עם הכנסות של כ-871 מיליון שקל, ירידה של כ-10.7% הנובעת בעיקר מירידה של כ-47% במכירות מגזר תענוג והנאה, שהסתכמו ברבעון בכ-143 מיליון שקל, בשל השלכות הריקול. שטראוס מים רשמה הכנסות של כ-210 מיליון שקל, עליה של כ-9.1% שנבעה בעיקר מגידול במצבת הלקוחות ומגידול במכירת מכשירים חדשים. הפעילות בסין עדיין מושפעת מסגרים עקב הקורונה וצמחה ברבעון השלישי בכ-4.7% לכ-161 מיליון שקל.

שווי החברה נאמד ב-10.2 מיליארד שקל. בתחילת השנה הגיעה מניית החברה לשער של כ-106 שקלים אך מאז ירדה ב-17% לשער של 87.8 שקלים למניה.

הכתבה פורסמה לראשונה ב"ביזפורטל"