מחיי ההיי-טק לחיי האבטלה: בזמן קצר מאוד הענף המשגשג והמבוקש ביותר שינה כיוון בצורה חדה, וזאת בין היתר, בשל העלאת הריביות. לפי ההערכות, אלפי עובדים קיבלו מכתבי פיטורים בחודש האחרון והחשש הוא שאלפים נוספים צפויים לאבד את עבודתם. בכתבה ששודרה אמש (ראשון) ב"מהדורה המרכזית", המפוטרים החדשים דיברו מול המצלמות - וגם מי שלא חושבים שמדובר במשבר.
הפנים של החברה - פוטר
בחודש שעבר משבר ההיי-טק הגיע גם לאלמנטור, חברת סטארט-אפ ישראלית בתחום בניית האתרים, שחוותה הצלחה מסחררת וגייסה כ-65 מיליון דולר. לאחרונה, היא הודיעה במפתיע על פיטורי עשרות עובדים - בעיקר ממחלקת השיווק. "היו קצת דיבורים, אתה רואה שפה מפטרים ופה מפטרים", סיפר מייקל פארבר שפוטר מהחברה. "אצלנו דווקא היה נראה בסדר מבפנים לא היו שמועות שמשהו לא עובד, או לפחות לא הגיעו אליי". פארבר נכנס לצוות שמפעיל את ערוץ היטויוב של אלמנטור - אך האירוניה היא, שהוא היה הפנים של מאמץ גיוס העובדים של החברה.
פארבר סיפר על הרגע שבו שמנהלו הודיע לו על פיטוריו: "אני נכנס למשרד, והוא היה עם פרצוף אבל, באמת. הוא פשוט אמר לי - 'אנחנו שוקלים את הפיטורים שלך'. היה לו קשה להגיד את זה. זה לא נעים, זה לא כיף - אבל מצד שני הרגשתי תחושה של הקלה. הדבר הראשון שאני חושב עליו זה מה חושב הבן אדם שלידי, שחוזר מחר לעבודה עם גרזן וטיימר".
הסיבה - עליית הריבית
בחודש האחרון אין כמעט יום שבו לא דווח על עוד חברת היי-טק ישראלית, שקיצצה בכוח האדם. קשה להגיע לסכומים מדויקים, במיוחד כשמדובר בסטארט-אפים קטנים או חברות פרטיות שלא מחויבות לחשוף את הנתונים. אולם, יש הסכמה שמדובר כבר באלפי מפוטרים בהיי-טק הישראלי. המשבר הגלובלי והעלייה בריבית שהובילה לבריחת משקיעים - גרמו לאפקט דומינו שפגע בכל הענף. חברות ענק חוו צניחות חסרות תקדים בבורסה, ומי שכעת סובלות לא פחות הן חברות החלום - הסטארט-אפים שרק לפני כמה חודשים הציגו שווים מוגזמים, וניהלו ביניהם מלחמות פרועות על גיוס עובדים.
"המשחק השתנה", טענה לירון עזריאלנט, שותפה מנהלת בקרן מירון קפיטל . "המשחק הפך מצמיחה בכל מחיר - לרווחיות או לכל הפחות לתוכנית להגעה רווחית. חברה שבנתה לעצמה מבנה עלויות כזה שהיא רחוקה מאוד מרווחיות, גם אם הקופה שלה מלאה במזומנים כרגע - שעון החול כבר התהפך". כשחייבים לשפר מהר את המאזן לפני שהכסף אוזל, יש רק 2 אופציות: להגדיל הכנסות שזה לא קל, או להקטין הוצאות - וזה פשוט יותר. ההוצאה הכבדה ביותר היא משכורות העובדים.
"הבנתי שאני בחברה מאוד משפחתית וכיפית וכולם קיבלו אותי בכזאת אהבה", סיפרה רחלי סטיבסקי, שפוטרה מחברת אינטליגו. "לאט לאט השעות התחילו להתארך, לא היינו שמים לב (העובדים) לכמה זמן אנחנו עובדים, נשארים המון שעות במשרד גם מעבר למה שצריך - אבל כי זה באמת היה לנו אכפת מהמוצר.
היא "נחטפה" להיי-טק יום אחרי שסיימה את שירותה הצבאי ב-8200. צעירה מבריקה, דוברת חמש שפות. היא מונתה לאנליסטית בחברת אינטליגו, שפיתחה מוצר לבדיקות רקע עבור משקיעים, ועבדה שם כמעט 5 שנים. "הייתי מאוד מרוצה מהחברה", היא סיפרה ושיתפה על התנאים הטובים בחברה. "הם נתנו לי מעל ומעבר. גם העלאה בשכר כל איקס זמן, ממש לא פספסו ונתנו לי עוד תחומי אחריות".
גם מתן רייכמן, עובד לשעבר בחברת לייטרקס, שפוטר לאחרונה. הוא חלק מגל של עובדים מוכשרים שעזבו משרות במגזר הציבורי, במקרה שלו - משרד הכלכלה, כדי להצטרף להיי-טק. הוא עבר הכשרה פנימית בחברת לייטריקס הירושלמית, שמפתחת כלים ליוצרי תוכן ברשתות חברתיות. גם הוא סיפר על התנאים המרהיבים בענף: "עברתי מטייסטרס צ'ויס שהיה נחשב להיילייט ל-17 סוגי קפסולות קפה, ארטיקים במקרר והכול. זה כיף, זה קלישאה, זה מצחיק אבל זה גם מפנק".
"ידעתי שאני הולכת להיות מפוטרת ושזו הולכת להיות שיחה קשה"
כשהעבודה מרתקת והתנאים חלומיים, קל לחשוב שירח הדבש הזה יימשך לנצח. רחלי סטביסקי סיפרה איך הצלחת החברה הפכה לכישלון: "הם עשו סבב גיוס של 15 מיליון דולר ואז 22 מיליון דולר, והרגשנו וואו כאילו אנחנו על הגל. שנת 2021 בכלל הייתה שנה של פיצוץ בהיי-טק - ואז התחילה 'המלחמה'. לאורך כמה חודשים שמנו לב שיש ירידה בעבודה, ועוד ירידה ועוד ירידה. אמרנו - 'אוקיי', והבנו שיש מצב גדול שלא יחזיקו אותנו פה יותר".
בחודש שעבר חברת אינטליגו פיטרה 10% מכוח האדם שלה. "ידעתי שאני הולכת להיות מפוטרת ושזו הולכת להיות שיחה קשה", שיתפה סטביסקי. אבל משהו במשבר ההיי-טק הזה מבלבל במיוחד, כי לצד הפיטורים והדמעות - ההיי-טק הישראלי ממשיך לדהור. כל חברה שמכבדת את עצמה ממשיכה להכריז בקול שהיא מגייסת עובדים גם בימים אלה. לעיתים גם אותן חברות מפטרות ביד אחת ומגייסות ביד השנייה.
דוח של רשות החדשנות ומכון SPNI שפורסם בשבוע שעבר, דיווח על עלייה של 250% במשרות הפתוחות - לתפקידים לא טכנולוגיים בהיי-טק. "אני חושב שמדובר בספין גדול מאוד ובסוג של פייק משבר", טען דרור לטיבק, מנכ"ל אקספריס ישראל. "אנחנו רואים 60% יותר גיוסים בחודש יוני שרק הסתיים, לעומת חודש יוני בשנה שעברה. בסופו של דבר רוצים למתן את השכר בענף. אני מסכים שהשכר בתחום נמצא בסוג של טירוף. אנשים טובים ימצאו את הדרך שלהם לשוק התעסוקה מהר מאוד".
אולם, לא כולם כל כך אופטימיים בנוגע לאפשרות של המפוטרים להישאר בהיי-טק. "אני מעריכה שגל הפיטורים יימשך", טענה עזריאלנט. "אני צופה שנחזה בעובדים שמחפשים עבודה תקופה ארוכה".