בזמן שנשיא ארה"ב ג'ו ביידן מתחיל את ביקורו בישראל, בארצו התפרסמי נתוני אינפלציה גבוהים באופן חריג: מדד המחירים לצרכן ביוני שפורסם היום (רביעי) מצביע על עלייה חדה מהמצופה באינפלציה בארה"ב. האינפלציה השנתית עלתה ל-9.1%, אחרי שבוול סטריט ציפו היום לאינפלציה של 8.8% "בלבד".
מדובר שוב בנתוני האינפלציה השנתיים הגבוהים ביותר מאז דצמבר 1981. על פי הרשות האמריקנית לסטטיסטיקה, אם מסתכלים רק על אינפלציית הליבה, בלי מחירי המזון והאנרגיה התנודתיים, האינפלציה השנתית מגיעה ל-5.9%. בחודש יוני האינפלציה עלתה ב-1.3% ומדד הליבה עלה ב-0.7%, בהשוואה לציפיות של 1.1% ו-0.5% בהתאמה.
מחירי האנרגיה קפצו ב-7.5% בחודש האחרון בארה"ב והשלימו עלייה של 41.6% ב-12 החודשים האחרון. הרבה מהעליה באינפלציה נבעה מעליית מחירי הדלק, שעלו בלא פחות מ-11.2% בחודש האחרון והשלימו עלייה שנתית של 60%. מחירי החשמל עלו "רק" ב-1.7% בחודש, וב-13.7% בשנה.
מדד מחירי המזון עלה ב-1% ומחירי הדיור, שמהווים כשליש מהמדד, עלו ב-0.6% בחודש האחרון ובכך השלימו עלייה של 5.6% בשנה. זהו החודש השישי ברציפות שבו מחירי הדיור והמזון עולים ב-1% לפחות. מחירי השכירות עלו ב-0.8% ביוני, העלייה החודשית החדה ביותר מאז אפריל 1986.
האינפלציה שהתפרסמה כשעה לפני תחילת המסחר בארה"ב הפכה את המגמה: החוזים העתידיים שינו כיוון ועברו מעליות לירידות. ארה"ב נמצאת כבר בתוך תהליך של העלאת ריבית, שנועד להילחם באינפלציה אך בינתיים פוגע בעיקר בבורסות ברחבי העולם ובארה"ב בפרט. העובדה שעוד חודש חלף שב האינפלציה לא מתמתנת מגביר את הצפי להעלאות ריבית אגרסיביות בתקופה הקרובה.