ראש הממשלה יאיר לפיד כינס היום (ראשון) דיון מיוחד בניסיון לעצור את העלייה הצפויה במחירי הלחם. מהישיבה לא יצאו החלטות או בשורות, והשרים היו חלוקים לגבי הדרך לפתור את המשבר. לצד אי ההסכמות, קיימת גם בעיה משפטית – שייבחר פתרון שיהווה כלכלת בחירות. היועצת המשפטית לממשלה הבהירה בדיון שקיימת עדיפות להגעה להסכם עם בעלי המאפיות.
הדיון אצל לפיד התקיים בעיקר כי עליית מחירי הלחם מתרחשת בתחילתו של קמפיין הבחירות, כשהשרים וראש הממשלה אינם רוצים להצטייר כמי שלא עושים דבר בנושא. יש רצון טוב, אבל הדרך להגיע לפתרון שימנע את העלייה הצפויה – נראה כרגע בספק.
השרים הציעו שורה של אמצעים להתמודד עם המשבר. שר המשפטים גדעון סער הציע הטלת מס דיפרנציאלי על הלחם, אולם משרד האוצר מתנגד לאפשרות הזו בתוקף. שרת הכלכלה אורנה ברביבאי הציעה להחזיר את הסבסוד על הלחם – כך שהמדינה היא זו שתממן את עליית המחירים. אולם, משרד האוצר אינו מוכן לקבל גם את ההצעה הזו.
שר החקלאות עודד פורר הציע לנסות ולהגיע להסדר עם בעלי המאפיות. כלומר, העלאת המחיר תתבצע באופן מדורג, ובתמורה המאפיות יקבלו הבטחה להסרת הפיקוח על הלחם בתוך שנה עד שנתיים. עם זאת, לא ברור עד כמה שאר השרים יסכימו לתמוך בהצעה זו.
לצד המחלוקות והתנגדות משרד האוצר להצעות השונות, ישנה גם בעיה משפטית. לפי שעה, לא הוחלט עדיין איזה פתרון ניתן יהיה ליישם מבלי שייחשב ככלכלת בחירות. היועצת המשפטית לממשלה וגורמים משפטיים שהיו בדיון אמרו שהדרך העדיפה היא להגיע להסכם עם בעלי המאפיות.