שר האוצר אביגדור ליברמן נפגש היום (שני) עם ראשי הרשויות בדרום וביקש להביע את הערכתו "על החוסן החברתי והמנהיגות שלהם לאורך המבצע". לדברי ליברמן, שבין השאר שוחח עם ראשי הרשויות בדרום על פיצויים בעקבות "עלות השחר", "היה שיתוף פעולה בין כל השרים וראשי הרשויות וזה היה חריג ואינטנסיבי".
"מעבר להחלטה המשכית כזאת או אחרת, בשנה האחרונה לפני תחילת המבצע, האוצר הוסיף תקציבים בסך של 700-680 מיליון שקלים להמשך סלילה של כבישים", אמר השר ליברמן, והתייחס גם לנושא המקלטים: "זה כבר כסף שהוקצב. גם ההחלטה של השר לפיתוח הגליל והנגב להוצאת ילדים לכל מיני אטרקציות וטיולים - ההרשאות כבר הועברו. מה שסיכמנו זה שנפעל לא רק ברוח ההחלטות הקודמות, אלא גם עבור אלו שנעדרו ממקומות עבודה בטווח עד 40 ק"מ, במקום 7 ק"מ, עם פיצוי מלא מהיום הראשון".
"רשות המיסים פועלת באופן נמרץ. פתחנו מוקד באשקלון וכל הנציגים של מס רכוש ביקרו במבנים שנפגעו וההנחיה היא לתת פרשנות מרחיבה ברוח 'בית הלל'. אחת ההחלטות שאנחנו רוצים להוביל לקראת סוף השנה היא החלטה 566 - חוסן חיזוק, חוסן חברתי בשדרות ובעוטף. אחת ההחלטות היא שאנחנו נפעל להפוך את הפקולטה להנדסאים בספיר לפקולטה להנדסה".
התקציב שהוריתי להקצות מהמשרד לפיתוח הנגב והגליל, לטובת מתן הפוגות לילדי העוטף, כבר יצא לדרך וההרשאות מועברות לרשויות המקומיות. משרד החקלאות פועל למתן מענה לפניות החקלאים ולליווי כל התהליכים הנדרשים לפיצוי וסיוע.
— oded forer עודד פורר (@oded_forer) August 7, 2022
מוקדם יותר היום גם נשיא המדינה יצחק הרצוג קיים פגישה עם ראשי הרשויות בדרום. בביקורו בשדרות אמר הנשיא. "אני מגיע לכאן בשם כל עם ישראל לומר לכם תודה, ודרככם גם לכל אזרחי העוטף והעיר שדרות. בלי האזור הזה - אין מדינת ישראל. אתם החומה שמגנה על מדינת ישראל".
סיימתי לפני זמן קצר, דיון חירום שנערך בהשתתפות בכירי משרד האוצר.
— אביגדור ליברמן (@AvigdorLiberman) August 6, 2022
הנחתי את מנהל רשות המסים להערך להתקנת תקנות בהוראת שעה שיתנו מענה לתושבים שהיו נצורים בימים האחרונים בישוביהם, לאור הנחיות פיקוד העורף, ונמנע מהם להגיע למקום עבודתם.
שר הביטחון בני גנץ קיים גם כן שיחה עם ראשי הרשויות בעוטף עזה, שבה סיכמו את מבצע "עלות השחר". שר הביטחון הודה לראשי הרשויות בדרום על המנהיגות והחוסן שהפגינו, ואמר: "ההישמעות להנחיות, וההיערכות שעשינו לאורך השנה, הביאו לכך שתושבי עוטף עזה עמדו איתן מול האיומים ואפשרו לנו כדרג מדיני וצבאי לפעול".
"אנחנו נמשיך לעבוד ביחד כדי לשפר את ההגנה על העורף ולחזק את החוסן הישראלי כולו", הוסיף שר הביטחון גנץ. "כפי שאמרתי - לא נאפשר לקחת את אזרחי ישראל כבני ערובה באף יישוב ובשום אזור". בנוסף, גנץ ביקש להביע הערכה גדולה במעמד השיחה לראש הממשלה יאיר לפיד, ראש הממשלה החליפי נפתלי בנט, לחברי הקבינט, לרמטכ"ל, לראש השב"כ ולכלל הלוחמים, החיילים, השוטרים ואנשי ארגוני החירום שפעלו במהלך המבצע.