שר האוצר ליברמן מתעקש שמחירי השכירות עולים בקצב מתון, ודבריו נתמכים בנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, אך אתרי המודעות ושוכרים רבים מספרים סיפור אחר לגמרי. לפי הלמ"ס העלייה השנתית בשכר הדירה עומדת על 1.6% בלבד, ואילו הנתון של אתר המודעות "מדלן" מצביע על עלייה חדשה ומשמעותית של 13.7% בממוצע במחירי השכירות בשנה האחרונה. כשהפערים כה מובהקים ברור שצד אחד שוגה – ובגדול.
הפערים שהוצגו לא קיימים רק באחוז העלייה השנתית אלא גם בסכומים שמשלמים בפועל שוכרי הדירות. לפי הלמ"ס שכירות בדירת 4 חדרים ממוצעת בבאר שבע עולה 3,174 שקלים, ואילו לפי אתר "מדלן" שכירות כזו עולה בממוצע 3,603 שקלים – פער של 400 שקלים. בחיפה הפער הוא של יותר מ-700 שקלים, בראשון לציון פער של יותר מ-900 שקלים ובתל אביב פער של 1,800 שקלים בממוצע.
רם גפן, מנהל המחקר באתר "מדלן", טוען בתוקף שהנתונים של האתר מדויקים. "אנחנו בודקים מה הדרישות בשוק החופשי למחירי השכרת הדירות. אנחנו משווים את המודעות שמופיעות השנה ומשווים אותן למודעות מהשנה שעברה, ואלו הפערים שאנחנו מקבלים. בדקנו עשרות אלפי מודעות בערים שיש בהן ביקוש גבוה ואנחנו יכולים לסמוך על הנתונים האלה", הוא מספר.
"הבדיקה של הלמ"ס משתמשת בבנק של דירות שהם יודעים שמוצעות לשכירות, ואלו אותן דירות כל הזמן", מוסיף גפן. "הם מתעלמים לחלוטין מעשרות אלפי דירות חדשות שנכנסות לשוק מדי שנה ונמצאות בבעלות של משקיעים".
גפן מסביר שניתן לייחס את העלייה החדה במחירי השכירות לגורם מפתיע – ההתחדשות העירונית ושדרוג מצבן של הדירות: "אנחנו נמשיך לראות עליות מחירים בגלל ההתחדשות העירונית – גורעים דירות ישנות ומוזלות יותר ומחליפים אותם בדירות חדשות ויקרות".