קבוצת התקשורת פרטנר פרסמה הבוקר (שלישי) את דוח פערי השכר המגדריים, בהתאם לחוק שכר שווה לעובדת ולעובד. פרטנר בחרה לחלק את עובדיה ל-14 קבוצות ומצאה כי הפער הגבוה ביותר בשכר הוא דווקא לטובת נשים, אך ב-10 מתוך 14 הקבוצות הפערים הם לטובת הגברים.
הפילוח לקבוצות שונות בחברה נעשה על בסיס ותק ותחום עיסוק, כפי שמתבקש בחוק. ב-4 קבוצות בלבד יש פער חיובי בשכר לטובת נשים, וביניהן הקבוצה עם הפער הגבוה ביותר בשכר שנאמד על 11%. ב-10 הקבוצות האחרות הפער בשכר לטובת הגברים, ובין קבוצות אלה הפער הגבוה ביותר נאמד ב-8%. ב-7 מתוך 10 הקבוצות הללו, הפער נמוך מ-5%.
על פי פרטנר, ההבדלים בשכר נובעים לרוב מוותק, שעות נוספות, משמרות, תגמול עבור ביצועים עסקיים, ניסיון קודם ועוד. מעבר לשוויוניות עליה פרטנר מקפידה בשכר, היחס בין גברים לנשים בפרטנר שווה (50%-50%), ובאופן זהה גם הדרג הניהולי הבכיר של החברה מאויש באופן שווה בין נשים לגברים.
יו"ר ועד עובדי פרטנר, קרן אופק: "הממצאים עולים בקנה אחד עם מדיניות החברה לקידום שוויון בין נשים לגברים, גם בשכר. תנאי ההעסקה של העובדות והעובדים בפרטנר אינם מושפעים ממגדר זה או אחר, אלא נקבעים על פי אופי התפקיד וביצועיו המקצועיים בלבד. פרטנר בשיתוף הועד, תמשיך לפעול למניעת פערים, ליצירת סביבת עבודה שוויונית, מגוונת, מאפשרת ומעצימה".
צ'ק פוינט פרסמה את פערי השכר שלה כבר ביום ראשון והיא הייתה החברה הראשונה לעמוד בהוראות החוק. צ'ק פוינט בחרה לחלק את העובדים ללא פחות מ-35 קבוצות שונות, והראתה שבשום קבוצה פערי השכר לא עלו על 8%.
עד מחר יצטרכו כל החברות במשק שבהן 518 עובדים לפחות, לפרסם את דוח הפערים בשכר לפי חוק שכר שווה. הדוח מתפרסם בשני חלקים – חלק אחד פומבי עם נתונים כלליים על התפלגות השכר בחברה. החלק השני פנימי, ובו כל עובד מקבל מידע על הקבוצה שאליה הוא משתייך ואת הנתונים המתאימים בנוגע לקבוצתו. החברות יכולות לבחור לבד איך לחלק את העובדים, והמשמעות היא שחברות רבות יבחרו את החלוקה שמייצרת את התפלגות השכר השוויונית ביותר בחברה. בנוסף החברות אמנם מחוייבות לפרסם את הדוח, אך לא מצויין איפה הן צריכות לפרסם אותו ואין כללי אכיפה על חברות שלא יפרסמו את החוק.