כמעט כל אדם היה חולם לקצר את שעות העבודה בכל יום או להוריד יום עבודה בשבוע, וכעת החלום הוורוד מקבל גם תמיכה מחקרית - מנתונים חדשים שיציג פורום ארלוזורוב היום (שלישי) בכנסת, עולה כי שעות עבודה מרובות פוגעות ביעילות העבודה. במקביל תושק לראשונה השדולה הפרלמנטרית לקיצור שבוע העבודה, שמטרתה לדון באפשרויות הרלוונטיות לשוק הישראלי ובדרכים אפשריות להוציא לפועל את המהלך.
היום מצוין "יום העובד והשכיר" שיזמה ח"כ נעמה לזימי בכנסת, במסגרתו יוצג המחקר החדש של פורום ארלוזורוב, שהשתמשו בנתוני ארגון ה-OECD. בין היתר, עלה כי העובדים בישראל עובדים הרבה יותר שעות מהממוצע במדינות ה-OECD, פער של כ-9%, אך פיריון העבודה בישראל נמוך בכ-20% מהממוצע במדינות אלו. ישראל ממוקמת בתחתית הרשימה במדד "איזון בית-עבודה" של ה-OECD. עובד שכיר ממוצע בישראל עובד כ-1,900 שעות בשנה, כאשר באנגליה המספר עומד על פחות מ-1,600 ובגרמניה על פחות מ-1,400.
האם שעות העבודה הרבות בישראל תורמות לעסקים ולצמיחה? מתברר ששעות העבודה המרובות בארץ רק פוגמות ביכולת ופיריון הפוטנציאלי של העובדים. במחקר נמצא כי דווקא הפחתת מספר שעות העבודה מייעלת את התהליכים, מעודדת שיתופי פעולה בין עובדים והנהלה, וחוסכת זמן וכסף.
כך לדוגמא ביפן, חברת מיקרוסופט קיצרה את שבוע העבודה ל-4 ימים בלבד. בתום הניסוי נמצא כי בזכות המהלך פעילות החברה צמחה ב-40% בהשוואה לאותה התקופה בשנה שעברה, ונוצר חיסכון משמעותי בהוצאות החברה. ב-N12 פרסמנו לפני מספר שבועות כתבה על חברות נוספות ברחבי העולם שקיצרו את שעות העבודה כחלק מפיילוט של התנועה העולמית לקיצור שבוע העבודה - והתוצאות עולות על כל דימיון.
לפני כחצי שנה הגישה ח"כ נעמה לזימי הצעת חוק לקיצור שבוע העבודה בישראל, והיום תושק השדולה בעניין.
"בהרבה מקומות בעולם מבינים, והגיע הזמן שגם פה - אנחנו עובדים בשביל לחיות ולא חיים בשביל לעבוד", אומרת לזימי. "המדינה חייבת לייצר איזון בריא ונכון של חיי משפחה ופנאי לצד שוק העבודה בישראל. זה לא נכון למשק ובטח לא לפרט, לחיות חיים של שעבוד לעבודה או למעסיק. כולנו בני אדם עם רצונות, צרכים ושאיפות מגוונות, ומגיעה לכולנו הזדמנות לממש אותם, לצד השקעה במשפחה, בחיי חברה ופנאי".
על אף התוצאות המרשימות בכל המחקרים והפיילוטים, מעבר מוחלט לשבוע עבודה מקוצר בישראל עוד לא נמצא באופק. חברות חלוצות שהעזו לנסות את המהלך כבר מדווחות על נתונים מצוינים, ואולי כעת, לאחר שהקורונה הכריחה מעסיקים רבים לשנות לחלוטין את צורת העבודה, תהיה להם גמישות יתרה לנסות גם את המהלך החדשני הזה.