צ'ק פוינט מפרסמת את פערי השכר: על פי החוק כל החברות הגדולות במשק יצטרכו ב-1 ביוני לפרסם דוח ובו פערי השכר בין גברים לנשים בחברה. צ'ק פוינט הקדימה ופרסמה את הדוח כבר היום (ראשון). החברה חילקה את העובדים ל-35 קבוצות שונות, בעלות מאפיינים דומים של תפקידים. הפער הממוצע בשכר בכל הקבוצות נאמד ב-2% בלבד.
על פי הדוח, ב-30 מהקבוצות האמורות נצפו פערים של אחוזים בודדים (בין 0.2% ל-5% בלבד), ב-18 קבוצות הפערים נטו לטובת הנשים, וב-17 לטובת הגברים. בכל מקרה, במרבית הקבוצות הפער לא עלה על 3%.
בניתוח הקבוצות הגדולות נמצא כי ממוצע הפער עומד על 2% בלבד. ככלל לא היה אף מקרה ובו פער של יותר מ- 7.5%, הן לטובת נשים והן לטובת גברים. בבדיקה נוספת שערכו בחברה לבירור הפערים הקיימים נמצא כי הם נבעו מהבדלי ותק, ניסיון או הישגים מקצועיים אישיים. כמו כן בצ'ק פוינט טוענים כי ככל שמתקדמים לתפקידי ניהול, הפערים נוטים יותר לטובת הנשים.
הדוח של צ'ק פוינט מציג תמונה חיובית ולפיה אין פערי שכר על בסיס מגדרי בחברה. עם זאת, חשוב לציין שהחוק מחייב את החברות למדוד את פערי השכר אך נותן חופש מוחלט כמעט בחלוקה לקבוצות, כך שחברות יכולות להשתמש בחלוקה מסוימת שבה התפלגות השכר נדמית כשוויונית יותר. הבחירה של צ'ק פוינט לחלק את העובדים ללא פחות מ-35 קבוצות ממחישה את הבעייתיות בחוק, שלא מחייב לספק דוחות בהירים לציבור.
ב-1 ביוני כאמור יצטרכו כל החברות במשק שבהן עובדים 518 עובדים ומעלה לפרסם דוח פערים בשכר. הדוח מתפרסם בשני חלקים – חלק אחד פומבי, כמו זה שפרסמה היום צ'ק פוינט, עם נתונים כלליים על התפלגות השכר בחברה. החלק השני פנימי, ובו כל עובד מקבל מידע על הקבוצה שאליה הוא משתייך ואת הנתונים המתאימים בנוגע לקבוצתו.