החופש הגדול כבר נמצא מעבר לפינה, אך במשפחות רבות עדיין לא יודעים איך ייראה הקיץ הקרוב של הילדים. הבעיה הזו משותפת לעשרות אלפי משפחות בישראל - המסגרות הרשמיות בהפסקה, מקומות העבודה פועלים כרגיל, וכמו כל דבר בשנה האחרונה, גם מחירי הקייטנות קפצו. "זה בסביבות ה-15-12 אלף שקל שצריך לתכנן אותם מראש. רק קייטנות, בייביסיטר וכאלה, בלי בילויים, ים, חופשים וכולי", סיפרה עינת רוזנברג, אימא ל-3 מנס ציונה.
בשנים האחרונות מפעיל משרד החינוך את בית הספר של החופש הגדול לילדים עד כיתה ג' בשלושת השבועות הראשונים של החופש. התשלום המרבי הוא עד 450 שקל לילד, בהתאם למצב המשפחתי. קייטנות שאינן במסגרת המסובסדת יעלו ל-3 שבועות בין 900 ל-1,050 שקל. מחירי הקייטנות הפרטיות כבר יקרים משמעותית ועומדים על כ-200 שקל ליום.
"אנחנו לא רואים עלייה במחירים ביחס לשנים קודמות לאותן קייטנות שמופעלות על ידי המרכזים הקהילתיים בחברה", מסביר טל בסעס, מנכ"ל החברה למתנ"סים. "המקום בו אנחנו כן רואים עלייה מסוימת במחיר הוא באותן קייטנות שבהן יש הרבה מאוד אטרקציות חיצוניות שבהן אנחנו מושפעים מהמחירים שמחייבים אותנו מפעילי האטרקציה".
בקיבוצים: קיץ של שגרה
ויש גם מי שאצלם אין קייטנות מיוחדות וימי הקיץ הם סוג של שגרה. בלמעלה מ-200 הקיבוצים שבישראל פועלת מערכת חינוך מלאה במרבית החופש הגדול. התשלום הוא חלק מהמיסים הרבים שהתושבים משלמים במשך כל השנה, והפעילויות בקייטנות של הקיבוצים שונות מהמסגרות האחרות.
מנהלת החינוך בקיבוץ חולתה נעמה שדה סיפרה: "חשוב לנו לעשות כל מיני מסורות שהילדים מאוד אוהבים - אם זה יום שוק, יום אוהלים או לילה לבן. להיות ילד בקיבוץ זה פשוט תענוג אחד גדול".