במבט ראשון ליאת פרנקל נראית חביבה למדי, הרושם הוא של יועצת כלכלית מקצועית ואמפתית. אבל ברגע שהעסקים שנקשרו איתה מבינים שלא קורה דבר, הם מבקשים לסיים איתה את ההתקשרות – ואז מתחיל הסיוט: "לא קיבלנו שום דבר בתמורה למה שחתמנו עליו – אתה קם בבוקר ומגלה שירד לך כסף". בעלה ניר, שותף איתה בעסק, הוא סגן ניצב בדימוס בתפקיד בכיר מאוד במטה הארצי של המשטרה. כך הגיעו אליה גם שוטרים שרצו לעמוד על זכויותיהם, אבל אפילו הם מצאו עצמם נעקצים. במפגש מול המצלמות טענה פרנקל: "מדובר בקומץ לקוחות שלא מכבד הסכמים - בעלי לא קשור לעניין".
פרנקל מציגה עצמה כמנטורית לכלכלת הבית המסייעת בהגשמת חלומות, שמציעה להציל את העסק או החברה שסובלים מקשיי נזילות או להושיע מהצרות הכלכליות בזכות קשריה הטובים בבנקים, שישיגו לכם הלוואות ומשכנתאות. בפועל - מההבטחות של ליאת פרנקל, מתכננת פיננסית בין-לאומית ומאמנת כלכלית, כך היא מציינת, נשארים בעיקר דיבורים באוויר. היא סיבכה עסקים קטנים והכניסה אותם לבורות כלכליים גדולים אף יותר מכפי שהיו בהם כשהגיעו אליה.
"החנות שלי נפתחה ונסגרה מהר מאוד", סיפרה ענבל לוי מאילת. "היא אמרה לנו 'תיקחו דף ועט ותרשמו לי את החלומות שלכם'. זה התחיל מרמת הבנק שמבקש ממך תוכנית עסקית, שלא הייתה. אני לא יודעת אפילו איך נראית תוכנית עסקית. שילמתי עבור תוכנית עסקית, עבור ליווי, עבור הרבה דברים. היא מבחינתה לא עניין אותה שסגרנו את החנות, היא המשיכה לגבות את הצ'קים. מה שהוביל כמובן לצ'קים חוזרים, הגבלות בבנק, לא משנה הודעות שהיא קיבלה כל חודש: 'ליאת, אני מתחננת, אל תפקידי את הצ'קים' - זה פשוט לא עניין אותה".
לאה יוספוביץ' ממושב חמד, בעלת עסק לאביזרים אורתופדיים, סמכה גם היא על פרנקל בעיניים עצומות אחרי שבעלה בוריס, שניהל את העסק המשפחתי, נפטר. "היא אמרה שהיא תהפוך פה עולמות", אמרה יוספוביץ'. "היא בעצם מציעה לנו ייעוץ עסקי ולהגדיל את המכירות".
במקביל באותם ימים הודיה ובעלה אליהו פותחים עסק קטן ללימודי קונדיטוריה. "היא אמרה – 'אם את רוצה להצליח, את חייבת לקחת אותי'", סיפרו השניים. "היא גם דאגה לדחוף לנו מחזור משכנתה. יש אצלה פנקס צ'קים חתום והיא פשוט מורידה. אתה קם בבוקר ואתה רואה שירד לך סכום מסוים של כסף. לא קיבלנו שום דבר בתמורה למה שחתמנו עליו. ופה בעצם אנחנו התחלנו לתפוס את עצמנו ולהגיד: רק רגע, אולי היא באמת לא עושה שום דבר".
"הלכנו לחשבון הבנק אחורה, וגילינו שכשאבא שלי היה בחיים היא פיזרה את הכסף בין 4,000 ל-5,000 שקל בחודש", הוסיפה. "אז אחרי שהוא נפטר היא התחילה לקחת את הסכומים הגדולים. הגיע גם ל-30,000 שקל - כל חודש. הוצאנו עליה כמעט חצי מיליון שקל".
הם מתחילים לבדוק על מה יצא הכסף הרב, ונתקלים במחסום מצד פרנקל. אז הם מנסים לבדוק בעצמם ומגלים, למשל, צ'ק של 10,000 שקלים עבור תוכנה לניהול לקוחות, ועוד תשלום חודשי של 1,000 שקלים. כשהם פונים לחברה הם מגלים שאין להם בכלל עסק בשם הזה. "אין להם בכלל את הח"פ שלנו, הם לא מכירים אותנו בכלל!", שיתפו. "זאת אומרת שאנחנו שילמנו 10 אלף שקל בכלל לליאת פרנקל, והיא רק ממשיכה להוריד כל חודש בחודשו את הסכום. במשטרה אמרו 'אכלת אותה - אין מה לעשות, תסתדרי לבד'".
פרנקל, שמשווקת עצמה לא פחות מ"החברה המובילה בארץ", נמצאת בעצמה בבעיות כלכליות, מה שהוביל אותה ללוות כספים אפילו מלקוחות. כך מספר עידו קפרא מרחובות שהפך מלקוח לחבר טוב שלה. "התמימות שלי זה שאני עזרתי לחברה, שאני באתי לעשות טוב וקיבלתי רע", אמר. "היא טענה על זה ששותף לשעבר שלה סוחט אותה. היא מבקשת ממני עזרה כספית. היא הוציאה ממני ומאמי 147,000 אלף שקל".
"עד היום לא ראיתי שקל", אמרה יולנדה קרפא, אימו של עידו. "אני אישה מאוד חולה. יש לי המון טיפולים, יש לי המון הוצאות - אני חייבת את הכסף הזה, והיא – כלום, כאילו אנחנו לא קיימים".עוד הרבה קביעות קשות על שירותיה ומצגי השווא נאמרו נגדה בפסקי דין בבתי המשפט, חלקם אפילו טענות של שוטרים שמספרים שהיא עקצה אותם אחרי שהגיעו דרך בעלה, הבכיר במשטרה לשעבר.
"אז קודם כול, חשוב לי לציין שאני בעלת רקע כמתכננת פיננסית כבר למעלה מעשור, וכל מה שעשיתי עבור אותן משפחות - נעשה כדי לשקם אותן כלכלית ולהוביל אותן לעצמאות כלכלית", אמרה פרנקל שהסכימה להשיב לטענה מול המצלמות. "ישנו קומץ מסוים של לקוחות שלא מכבד את ההסכמים. מדי חודשים רבים, הם סירבו לשלם כאשר היה להם נוח".
"אז קודם כול, בעלי לא קשור לעניין הזה", הוסיפה על הטענות. "אני גם מרצה וגם מייעצת למעלה מעשור ועובדת גם עם קרנות השוטרים שנים רבות". על הדברים שאמרה לאה יוספוביץ' אמרה: "אני רכשתי מערכת CRM כבקשת המנוח, רכשתי ויש לי גם ראיות לכך. תקופת הקורונה הייתה קשה לכולם, כולל אנוכי. כל מה שנעשה פה נעשה בצורה הכי מקצועית. אם הלקוח ראה לנכון שהוא לא מקבל את השירות או לחלופין לא מעוניין בשירות - ברגע שהוא רצה להפסיק, זה הופסק. כל מה שמדובר פה זה על סכסוך עסקי שנבע מחוסר תשלום עבורי כאשר זה נעשה בדיעבד".
מניר פרנקל, בעלה של ליאת, נמסר בתגובה: "כל עוד שירתי במשטרה באופן פעיל, מעולם לא עירבתי בין תפקידיי לבין עסקיה של ליאת אשתי, לרבות הפניית שוטרים כלקוחות. רק לאחר פרישתי מהמשטרה, ומשפנו אליי שוטרים שהכירו אותי, ציינתי בפניהם שאשתי מתכננת פיננסית שיכולה לייעץ להם בפן הכלכלי. חלק מעשרות השוטרים שהגיעו אל ליאת הגיעו אליה באופן עצמאי, ולא באמצעותי, ולמעט שני זוגות, כולם מרוצים מאד ונעזרים בה עד היום".