כמעט שליש מהעסקים בישראל מדווחים על עליית מחירי חומרי הגלם בעקבות פלישת רוסיה לאוקראינה, כך על פי סקר מגמות בעסקים של הלמ"ס שפורסם היום (ראשון). בנוסף כ-32% מהעסקים דיווחו על פגיעה כלשהי בפעילות בעקבות המלחמה באירופה, אך רק 9% ציינו פגיעה משמעותית.
מסקר הלמ"ס עולה כי יש חוסר ודאות גדול לגבי הפגיעה האפשרית של המלחמה בפעילות הכלכלית העתידית. כ-23% מהעסקים באוכלוסיית הסקר ציינו שהפגיעה בפעילות העתידית אינה ידועה. גם בענפי התעשייה המושפעים בחלקם ישירות ממצב זה (בגלל השימוש בסחורות המיובאות ממדינות אלו), כ-34% מהעסקים ציינו שבשלב זה הפגיעה בפעילות העתידית אינה ידועה.
כ-9% מהעסקים בתעשייה ציינו שהמלחמה בין רוסיה לאוקראינה פגעה במידה רבה בפעילותם הכלכלית. עסקים אלו משתייכים בעיקר לענפי ייצור מזון וייצור מוצרי מתכת. כ-32% מהעסקים באוכלוסיית הסקר הושפעו לרעה במידה כלשהי ("במידה מועטה" עד "במידה רבה מאוד") מהמצב המלחמתי שהחל באירופה במהלך חודש פברואר. בנוסף, ניכר שהפגיעה בפעילות הכלכלית גבוהה יותר בעסקים קטנים (שבהם עד 100 מועסקים) לעומת עסקים גדולים (שבהם יותר מ-250 מועסקים).
בהיבט השפעת המלחמה על מחירי חומרי הגלם: כ-29% מסך העסקים באוכלוסיית הסקר דיווחו שבעקבות המלחמה עלו המחירים של חומרי הגלם שבהם משתמשת חברתם במידה רבה או במידה רבה מאוד. בענפי התעשייה הבינוי והמלונאות יותר מ-37% מהעסקים ציינו שבעקבות המלחמה עלו המחירים של חומרי הגלם שבהם משתמשת חברתם במידה רבה או במידה רבה מאוד. גם בנושא זה ניכר שעסקים קטנים ובינוניים נפגעו יותר מעסקים גדולים.
יותר מ-35% מהעסקים בענף התעשייה ציינו שעליית המחירים של המתכת והאלומיניום השפיעה באופן החמור ביותר על הפעילות הכלכלית של חברתם (עליית המחירים של האלומיניום צוינה על ידי חלק מהמדווחים שענו "אחר").