האנשים העשירים בעולם הפסידו עשרות מיליארדי דולרים מתחילת השנה, כולם חוץ מאחד – וורן באפט. האורקל מאומהה המשיך להרוויח גם כשכל השווקים צנחו, איך הוא עושה את זה?

הנפילה הנוכחית של מניות הטכנולוגיה פגעה ישירות בהונם של האנשים העשירים בעולם: מנכ"ל טסלה, אילון מאסק, איבד 54 מיליארד דולר משוויו עד כה, ההון של מייסד אמזון, ג'ף בזוס, מוערך ב-27.8 מיליארד פחות, שני מייסדי גוגל, לארי פייג' וסרגיי ברין, איבדו כל אחד 12 מיליארד דולר, ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרבג, סוגר את ינואר 2022 עם 15.2 מיליארד דולר פחות משהיו לו בשנה שעברה.

ווארן באפט, ארכיון (צילום: רויטרס)
באפט. מאמין בהשקעות מגוונות | צילום: רויטרס

מתוך 10 העשירים ביותר בעולם רק אחד זכה לראות את השווי שלו ממשיך לצמוח: וורן באפט הוסיף כ-2.4 מיליארד דולר להונו בשבועות הראשונים של 2022. כך הצליח באפט לקפוץ מעל צוקרברג ולהתייצב במקום השישי בדירוג העושר העולמי, עם הון שמוערך ב-111 מיליארד דולר, לפי בלומברג.

ובכל זאת אין מה לרחם על חבריו של באפט לרשימה. קחו לדוגמא את אילון מאסק: למרות ש"הפסיד" 54 מיליארד דולר השנה, הון של 216 מיליארד דולר משאיר את מנכ"ל טסלה במקום הראשון בדירוג עשירי העולם, והונו כמעט כפול מזה של באפט.

אילון מאסק (צילום: Britta Pedersen Pool, Getty Images)
מנכ"ל טסלה עדיין האיש העשיר בעולם. ארכיון | צילום: Britta Pedersen Pool, Getty Images

איך באפט ממשיך להרוויח?

באפט מתעסק כל חייו ב"השקעות ערך", כלומר רכישה של מניות שהוא מאמין שמוערכות בחסר ועל כן יעלו בהמשך. חברת ההחזקות של באפט, ברקשייר האת'וויי, מתמחה בשיטה הזו והוא עצמו מקדיש חיים שלמים לבחינה מדוקדקת של מניות להשקעה. לכן לברקשייר האת'וויי יש פורטפוליו מגוון מאוד, ולעומת שותפיו לעשירייה הפותחת, הונו לא קשור באופן הדוק אך ורק למצבן של חברות הטכנולוגיה, שחוות נפילות מתחילת השנה.

גם בראיונות עבר המליץ באפט למשקיעים לגוון את תיק ההשקעות שלהם, בפרט על ידי רכישה של תעודות סל עוקבות מדד. מדד S&P500 מכיל בתוכו שמות גדולים מאפל וגוגל ועד קוקה קולה, ובאפט המליץ על רכישה של תעודות סל שעוקבות אחריו לכל מי שחוסך לגיל הפרישה. "תמשיכו לקנות אותן בטוב וברע, ובעיקר ברע", אמר ל-CNBC ב-2017.