גל עליות המחירים והמחאה שקמה בעקבותיו מטרידים גם את הממשלה, שמבינה שעליה לנקוט צעדים דרסטיים כבר בתקופה הקרובה על מנת להקל על הציבור. בתום ישיבה שקיימו היום (ראשון) ראש הממשלה נפתלי בנט ושר האוצר אביגדור ליברמן עם בכירי משרדו, הוחלט לקדם תוכנית כלכלית רחבה, שתכלול גם הורדת מיסים והקלה על משפחות עובדות. כעת דנים במסדרונות האוצר כיצד ליישם זאת – אלו החלופות שנשקלות.
סיקור נרחב ב-N12 על יוקר המחיה:
- תוכנית משרד האוצר למאבק ביוקר המחיה
- מחשבון ההתייקרויות: בכמה יעלה החשבון שלכם?
- שסטוביץ' הודיעה: דוחים את העלאת המחירים
- אחרי הלחץ הציבורי: אסם ביטלה את העלאת המחירים
צעד אחד שעשוי להיכלל בתוכנית הוא מענק מס הכנסה שלילי שניתן למשתכרי שכר נמוך. הבעיה: זה הליך מסורבל ובירוקרטי, והמענק ניתן באיחור, בסוף השנה, ולא בכל חודש. אפשרות נוספת היא הורדת מדרגות מס ההכנסה למשתכרי שכר הביניים. עם זאת, מדובר בתוספת קטנה בלבד המסתכמת בעשרות שקלים בחודש, ועוזרת בעיקר לבעלי שכר גבוה.
האפשרות השלישית והכי ריאלית כרגע היא מתן נקודות זיכוי ממס הכנסה. על אף שזה מסייע רק להורים לילדים, זו המנגינה שנשמעת היום מגורמים כלכליים המעורים בנושא. עוד צעד שנשקל הוא סבסוד העלייה במחירי החשמל באמצעות הורדת המס על הפחם. עם זאת, זה יקזז רק חלק מהעלייה במחיר.
מלבד הצעדים הללו, שנועדו כאמור לסייע בעיקר למשפחות העובדות, באוצר מתכוונים להוריד מכסים ולפעול מול יבואנים בלעדיים במטרה להגביר את התחרות ולהביא להורדת מחירים.
כל האפשרויות הללו נידונו הערב בישיבה שקיים בנט עם ליברמן. באופן חריג, היה זה בנט שהגיע במפתיע למסדרונות האוצר כדי להשתתף בדיון, ולא להיפך. זו הייתה ישיבה ממושכת, והאפשרויות שהצגנו עלו שם. כעת יש התלבטות איך ליישם את הורדת המיסים, אבל הכוונה היא להציג כבר ביום רביעי תוכנית ממשלתית למאבק ביוקר המחיה.