אחרי שנתיים של מגפה, ישראלים רבים צפויים לפקוד בשבועות הקרובים את נתב"ג בדרכם לחופשה המיוחלת בחו"ל. עם זאת, דווקא לקראת ימי השיא קיים חשש מפני עיכובים ושיבושים בנמל התעופה - בשל מחסור חמור בכוח אדם, זכר לנזקים של הקורונה. בשל כך בנתב"ג קוראים לנוסעים להקדים את הגעתם לשדה ולהתייצב במקום 4 שעות לפני טיסתם.
על פי ההערכות, כ-70 אלף אנשים ייצאו מישראל בכל אחד מימי חופשת הפסח, והם צפויים להיתקל בתורים ארוכים ומתישים יותר בשל מחסור בעובדים. במהלך הקורונה, כשהשמיים היו סגורים, עובדים רבים ברשות שדות התעופה הוצאו לחל"ת, וחלקם לא חזרו לאחר מכן. הדבר יצר מחסור חמור בכוח אדם בכל התפקידים - וזה יבוא לידי ביטוי דווקא בימי החופשה של ישראלים רבים.
על פי הערכת רשות שדות התעופה, כל עמדה הצטמצמה ב-30%-40%. כתוצאה מכך, הזהירו בנתב"ג מפני תורים ארוכים יותר בכל אחת מעמדות הבידוק, וקראו לנוסעים להגיע ארבע שעות לפני הטיסה, ולא שלוש כמו בעבר.
פנחס עידן, יושב ראש ועד העובדים של רשות שדות התעופה, מודע לקשיים: "אף אחד לא ידע שזה מה שיקרה, רק בחודש האחרון ידענו שיש בעיה. למרות שפרסמנו מכרזים לעובדים, אין היענות כמו פעם. חסר כוח אדם, ניסינו לגייס, הקורונה השפיעה ומעדיפים לשבת בבית".
לדברי עידן, הקושי לגייס לא נובע דווקא מהשכר, אלא מהנוסעים: "הבעיה היא ההתנהגות שלהם. אין להם סבלנות, הם מאיימים, מקללים ולפעמים מרימים יד. אנחנו משתדלים ועושים את המקסימום, גייסו למילואים 200 עובדים. צעקנו שיאריכו את החל"ת כדי שנוכל לגייס בחזרה את העובדים, אבל הם כנראה מצאו עבודה אחרת. נעשה הכול כדי לעבור את פסח בשלום. קצת סבלנות, כולם יגיעו למטוס בסוף".
למרות מצוקת כוח האדם, בענף התעופה מרוצים מהצד החיובי של התורים הארוכים - השמיים פתוחים והישראלים חוזרים לטוס בהמוניהם. אז מהם היעדים המועדפים לפסח? רוב הישראלים ייצאו בשבועות הקרובים לטורקיה, ארה"ב, צרפת, איטליה ויוון.