הממשלה צפויה לאשר היום (ראשון) בישיבת ממשלה חגיגית בגולן את תוכנית המיליארד לגולן - אחת מתוכניות הדגל של ממשלת ישראל בקדנציה הנוכחית. ל-n12 נודע כי החלק השני והגדול ביותר מהתקציב לגולן, כ-86 מיליון שקלים, יוקצו לתשתיות תחבורה באזור.
לא סתם סיים ראש הממשלה נפתלי בנט את נאומו ביום חמישי האחרון עם המשפט "אני ממליץ לישראלים שמאסו בפקקים - בואו לחיות טוב ולעשות טוב. בואו לגולן". העומס בכבישים מלווה אותנו כל יום בדרך לעבודה במרכז הארץ וגם בחזור, פחות או יותר בכל כביש שיוצא מגוש דן. עד שהמצב ייפתר, מעבר לגולן נשמע כמו רעיון לא רע בכלל.
נציגי הממשלה יפגשו היום בחדר האוכל של קיבוץ מבוא חמה - מיקום סמלי לציון תחילת הריבונות של ישראל על רמת הגולן לפני 40 שנה. שם בתקציב המיליארד לגולן תבקש הממשלה לחזק את צמיחתה של רמת הגולן בהשקעה של מאות מיליונים בתשתיות, חינוך, פיתוח כבישים, מקומות תעסוקה, היי־טק, אנרגיה ירוקה ועוד. אך אחת ההשקעות הגדולות ביותר תהיה בתחום התחבורה: משרד התחבורה הקצה 58 מיליון שקלים מהתקציב המשרדי והוא יקבל 28 מליון שקלים ממשרד האוצר כתקציב תוספתי.
במסגרת התוכנית יוקצו למשרד 10 מיליון שקלים לחיבור 2 שכונות חדשות בקצרין לכבישים הבינעירוניים; מיליון שקלים לשיפוץ מסופי אוטובוסים של בתי ספר, שלא שופצו כבר 30 שנים; 2 מיליון שקלים להסדרי הלאה והורדת תלמידים. בנוסף המשרד יהיה שותף לחשיבה על הקמת היישובים החדשים בגולן, יהיה אחראי להשלמת רשת שבילי האופניים בקצרין, קידום תחבורה חכמה, תכנון מפורט של מסופים, וחידוש צומת יהודיה. עוד יוקצו למשרד 5 מיליון שקלים בשנת 2022, ו-10 מיליון שקלים נוספים עד שנת 2025, לשיפוץ ושיפור כביש גולן גליל.
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, ח"כ מרב מיכאלי: "שוויון הזדמנויות אמיתי עובר בשוויון הזדמנויות בתחבורה. החלטת הממשלה שבה משרד התחבורה משקיע תקציב של עשרות מליוני שקלים ברמת הגולן היא העדות לשינוי סדרי העדיפויות שאנחנו מובילות. זאת עוד הכרה שלנו בהתיישבות האמיתית, ששומרת על גבולות מדינת ישראל ועל הגולן כולו. הגיע הזמן להחזיר את ישראל להיות מדינת הנגב, הגליל והגולן".