השוואה בעייתית: הקואליציה העבירה אתמול (שני) את חוק הפנסיות הצבאיות בקריאה ראשונה. אחרי ההצבעה, שר הביטחון בני גנץ התבטא בנושא ואמר: "אסור שנשסה מורה בטייסת ועובדת סוציאלית בקצין חימוש - כולם יקרים לנו ולחוסנה של החברה". בדיקת N12 - כיצד המדינה מתנהלת מול שני המקצועות האלו בנושא הפנסיה?
רק בינואר פרסם אגף הממונה על השכר באוצר נתונים מטלטלים: קציני צה"ל זוכים בממוצע לפנסיה בסך 19,404 שקל בחודש. על פי הדיווחים, בזמן שעובד מדינה ממוצע יקבל 1.7 מיליון שקל בגין תשלומים פנסיוניים אחרי שיפרוש, הקצינים מכניסים פי 5.2 - סכום של 8.8 מיליון שקל בממוצע. כמה בממוצע תקבל עובדת סוציאלית, שעבדה 40 שנה במשרה מלאה? 8,000 שקל בלבד בכל חודש - ובהרבה מקרים גם פחות.
"בעבודה שלנו יש הרבה פעמים משרות חלקיות, ואז חלק גדול מהפנסינריות אפילו לא יקבלו את ה-8,000 שקל בפנסיה", הסבירה עו"ס ענבל חרמוני, יו"ר איגוד העובדות הסוציאליות. "רוב הסיכויים שהן לא היו כל ה-40 שנה במשרה מלאה וזב לא תמיד מבחירתן - לפעמים האופציות היחידות הן משרה חלקית".
חוק הפנסיות הצבאיות עבר אתמול בקריאה ראשונה בתמיכה של 57 מול 56. החוק צפוי לעבור לוועדה משותפת של חוץ וביטחון והעבודה והרווחה על מנת שייערכו בו שינויים. בנוסף, גנץ נדרש להציג לבג"ץ התקדמות בהליכי החקיקה כך שתשלומי הפנסיות יימשכו גם ללא מתווה מסודר ובתמורה בבג"ץ ידחו את העתירה שהוגשה בידי עמותת "רווח נקי" נגד המשרד בנושא.
"אני מסכימה עם גנץ, אני מאוד בעד כך שקצינים יזדקנו בכבוד ושתהיה להם פנסיה מכובדת", הוסיפה חרמוני. "אני רק חושבת שבאותה מהירות שמאשרים את זה לקצינים, צריך להתייחס גם אלינו. אנחנו לדוגמא במו"מ מתמשך על רפורמה בשכר העובדות הסוציאליות ובאוצר גוררים רגליים. כבר שנה וחצי זה נמשך, ומדובר ברפורמה בהיקף של בסך הכול 200 מיליון שקל. אז חוסר הצדק פה הוא לא כי הקצינים קיבלו העלאה בפנסיה, אלא שאיתנו זה לא קורה. גנץ צודק - זה לא צריך לבוא אחד על חשבון השני, אבל הבעיה היא שאצלנו זה לא מטופל בכלל".