"רשות המסים, ככה לא מתנהגים": לאחר הפרסום, שלפיו ועדת הערר לענייני קורונה במשרד המשפטים קבעה כי אדיר מילר יידרש להשיב לרשות המסים מענקי קורונה בהיקף של כ-400 אלף שקל שקיבל - הסטנדאפיסט החליט להגיב ויצא נגד ההחלטה: "עשו לי עוול גדול".
בסרטון שהעלה לחשבון הפייסבוק שלו אמר מילר: "אני חייב להגיב. כל האתרים מפרסמים כאילו אני דרשתי מרשות המסים כסף הרבה יותר ממה שמגיע לי. זה פשוט מקרה של 'הרצחת וגם ירשת'". עוד הוא הוסיף: "הסיפור נורא פשוט: בשנת 2020 אומנים לא הופיעו, בא רואה החשבון ואמר: 'מדינת ישראל אומרת שמי שמאבד מעל 40% הכנסה - מגיע לו מענק', אתה אדיר איבדת 90% הכנסה כי אתה לא הופעת שנה'".
"אני עוד אומר לרואה חשבון: 'עזוב אחי, הכול בסדר. הגישה שלי - העולם שלנו חייך אלינו מספיק שנים, אם שנה לא חייך - לא קרה כלום. "אז הגשנו, קיבלנו מענקים ורשות המיסים רוצה את המענקים חזרה", הוא המשיך. "הטענה - זה לא מענקים על אובדן הכנסות, אלא מענקים על הוצאות. לך אדיר מילר אין הוצאות כי אתה סטנדאפיסט בודד, לכן - לא מגיע לך כלום".
"רואה החשבון שלי פנה אליהם בוועדת ערר ושאל: אומן שאיבד 95% מההכנסות לא מגיע לו כלום? אמרו לו - 'כלום, רק מענק הוצאות'. אמרנו - בסדר, נחזיר הכול באהבה. הכול אני מקבל באהבה. אבל להוציא הודעה לכול העיתונות כאילו אני חזיר שמבקש כסף שלא מגיע לי, להציג אותי ככה - זה כבר לא יפה".
"קהל יקר שלי, מעולם לא ביקשתי משהו שלא מגיע לי", הדגיש מילר. "בחיים לא, בסה"כ המדינה אמרה 'מי שניזוק בתקופת הקורונה – מגיע לו פיצוי'. מילאנו שאלון והגשנו. עכשיו רוצים את הכסף בחזרה, הכול באהבה. נשלם. אבל לא להציג אותי כמי שדורש משהו שלא מגיע לו. אלא יותר אתכם רשות המיסים ששילמתם לאנשים, ועכשיו לוקחים לא רק לי - למאות בעלי עסקים את הכסף בחזרה. ככה לא מתנהגים".
ההחלטה ניתנה לאחר שהסטנדאפיסט המפורסם קיבל מרשות המסים מענקי השתתפות בהוצאות החברה בבעלותו, בהיקף של כ-368 אלף שקל, בעבור החודשים מרץ-אפריל 2020, בהם בוטלו הופעותיו. בהמשך הגיש מילר בקשות לקבלת מענקים בעבור חודשים נוספים, אלא שאז טענה רשות המסים כי הוא אינו זכאי למענקי השתתפות בהוצאות, כיוון שהוצאות החברה נמוכות בעשרות אחוזים מהמקדמות בעבור המענקים שכבר קיבל. אז גם שיגרה רשות המסים למילר מכתב דרישה להחזר המקדמות.
הדרישה למילר שוגרה במסגרת מעל 160 אלף הודעות ששיגרה הרשות להחזר מענקי קורונה שניתנו ביתר לעשרות אלפי עסקים, שקיבלו מענקים בהיקף של כ-25 מיליארד שקל. בהודעות ששוגרו אפשרה רשות המסים לעסקים להחזיר מענקים באופן "וולונטרי", תוך פריסת החוב ל-15 תשלומים, בטרם היא תפעל בעצמה לגביית המענקים ששולמו לגישתה ביתר. חלק מבעלי העסקים החזירו את המקדמות ואת המענקים שקיבלו ביתר, ואחרים נכנסו למחלוקת מול רשות המסים על דרישת ההחזר, בין היתר בטענה כי אינם צריכים להחזיר את הכספים, וכי הם זכאים לכל הסכום שהתקבל אצלם.