בעידן שבו שירות צבאי ביחידות יוקרתיות מהווה מקפצה לקריירה בהייטק, לא נדיר ואף רווח למצוא עובדים שעוד לא חגגו יום הולדת 35. עם זאת, יותר נדיר למצוא מנכ"לים מתחת לגיל הזה. בזמן שחבריהם עדיין מחפשים את עצמם, או לכל היותר לומדים למבחנים תובעניים באקדמיה, מתן, תניה, דנה ורוי כבר הקימו חברות סטארטאפ. שמענו מארבעתם על הקשיים והיתרונות שכרוכים בלהיות אחד מהעובדים הכי צעירים בחברה שהם עצמם מנהלים.
"תמיד עבדתי עם מבוגרים ממני, אף פעם לא נתתי לזה מקום"
כמו צעירים ישראלים רבים, גם מתן ליברמן יצא לטיול אחרי צבא בדרום אמריקה, אבל במקרה שלו הוא נגמר מוקדם מהרגיל. "בגיל 24, לאחר שירות צבאי במשרד רוה"מ ושנתיים נוספות כעובד אזרחי במשרד, נסעתי לטיול הגדול בדרום אמריקה. חודש לתוך הטיול, השותפים שלי הציעו לי להצטרף להקמת החברה Semperis", הוא מספר. "בלי לחשוב פעמיים חזרתי עם הטיסה הראשונה לארץ ויצאנו לדרך. אני עדיין מאמין שמתישהו אשלים את הטיול הגדול".
ליברמן, כיום בן 32, הוא מייסד שותף ומנהל כללי (General Manager) בחברת Semperis בישראל. סטארטאפ הסייבר מתמחה בהגנה, גיבוי ושחזור מערכת הזהויות הארגוניות בסביבות עבודה היברידיות, תוך הבטחת זמינות המידע הקריטי לארגון. לחברה אף יש פטנט רשום שמזהה נקודות תורפה, פרצות ושגיאות תפעול, מתריע עליהן, מיירט מתקפות סייבר בשלב מוקדם ומפחית את זמן ההתאוששות ממתקפה בכ-90%.
"כשהקמנו את החברה הייתי בתפקיד סמנכ"ל פיתוח, שם מאוד נחמד לתפקיד, אבל בפועל פשוט כתבתי המון קוד", מעיד ליברמן. "כשהשותף שלי עבר לארצות הברית כשנתיים לאחר מכן, יצאתי לחלוטין מהעולם הטכני ונכנסתי עמוק לתוך העולם העסקי-ניהולי". דווקא אז נתקלה Semperis בקושי לא צפוי והצמיחה שלה לא עמדה בציפיות. "בדיעבד אנחנו יודעים שזה קרה משום שהקדמנו את השוק", אומר ליברמן, "היו לי חששות מסוימים - חשבתי שיהיה לי קשה מאוד לחזור להיות שכיר, ותהיתי כיצד אצליח להעביר בראיונות את הניסיון, הכישורים והיכולות שלי. היום אני מאמין ש-Semperis כאן כדי להישאר. אני לא חושש ורואה את מסלול הקריירה שלי בבירור, עד כמה שאפשר".
ליברמן מעיד שהגיל שלו נמצא מתחת לממוצע הגילים של עובדי החברה, שנות השלושים המאוחרות, אך לדבריו המנעד רחב מאוד ונע בין 21 ל-66. "לדעתי, גיל המועמד או העובד הוא לא גורם משמעותי, אני עוד צעיר במעט מהגיל הממוצע, אבל קרב היום שאעקוף אותו", הוא מוסיף.
איך זה לתת הוראות לעובדים מבוגרים ממך?
"האמת היא שתמיד עבדתי עם אנשים מבוגרים ממני, עוד בתקופת שירותי במשרד ראש הממשלה, אבל אף פעם לא נתתי לזה מקום. אני מאמין שכל שיחה עם עובד חייבת להתנהל בצורה מכובדת ולא כחלוקת הוראות. מנהל שידבר בכבוד יקבל כבוד מהצד השני ללא קשר לגיל, ומנהל שלא יעשה זאת, יתקל בקשיים. אני כן יכול לומר שלמזלי, בהקשר הזה בלבד, מאז ומתמיד נראיתי מבוגר לגילי, כך שעד שנות ה-20 המאוחרות נמנעתי מלדבר על הגיל שלי, בעיקר כי העדפתי שלא לתת לו לשחק תפקיד".
בניגוד לסובבים אותו, שנמצאים כבר בסטטוס של נשואים פלוס ילדים, ליברמן רק בזוגיות. עם זאת, הוא מעיד שגם הקשר הנוכחי שלו וגם קשרים קודמים נפגעו מעומס העבודה, בעיקר בשל הטיסות המרובות והשיחות בשעות לא קונבנציונליות. "אני כן חייב לציין שאני לא מגדיר את העבודה כתובענית, אני מאוד נהנה מהעבודה והשקעת הזמן, והוויתורים הם בחירה שלי. אני מפיק מהעבודה סיפוק אינסופי ולא פעם כשאני נשאל: 'נו, מה עם ילדים?' אני עונה ש-Semperis זה הילד שלי והוא גדל יפה, מתפתח ולא פעם מעיר גם אותי בלילה".
"התחלתי לעבוד בהייטק חודשיים אחרי שהשתחררתי מהצבא"
דנה מיולגאי (29) החלה את הקריירה שלה בתחום היזמות כבר בגיל 14. "חלמתי להיות יזמת והיה לי ברור שאני צריכה לייצר לעצמי מסלול חיים שיוביל אותי למקום הזה", היא נזכרת. המסלול שלה כלל לבסוף שירות צבאי ביחידת 8200, תואר במדעי המחשב באוניברסיטת רייכמן (המרכז הבינתחומי הרצליה) ועבודה בחברת Wix.
את החברה הנוכחית שלה, Fibo, שבודקת האם מגיע לכם החזרי מס, הקימה מיולגאי כשהייתה בת 24. מלבד זאת, היא הספיקה גם להקים במהלך השנים האב ליזמים ברעננה בשם Hubanana וקהילה לנשים מפתחות בליטא, לנהל את אזור השרון בארגון she codes ולהתנדב כחברת ועד הנהלה בארגון Wize, תפקיד אותו היא מבצעת עד היום.
"את Fibo הקמתי עם איתמר ורועי השותפים שלי כשהייתי בת 27, וגם כאן היה לי חשוב ליצור מוצר שמשנה לאנשים את החיים ונותן להם ערך אמיתי, ומה יותר אמיתי מכסף שחוזר אליהם לחשבון?", אומרת מיולגאי. "בתחילה ליווה אותנו אורי לוין, המייסד של חברת Waze. הגענו אליו עם כל מיני רעיונות והוא אמר לנו: 'תחשבו על בעיה אמיתית, משהו שבאמת משפיע על החיים שלכם'. ככה הגענו לנושא של החזרי מס, וזה גם התחבר לרצון שלנו ליצור מוצר משמעותי. תהליך מציאת רעיון וזהות לסטארטאפ הוא עסק מורכב, לצד הקשיים שכרוכים בהקמת חברה. היה לנו מזל שהיו לנו יועצים חכמים ומנוסים בדרך שעזרו לנו לעשות פחות טעויות ולהישאר ממוקדים".
כאמור, במקרה הזה לא רק מיולגאי הייתה הצעירה שבחבורה - אלא גם שותפיה להקמת החברה. "למרות הגילים הצעירים שלנו הבאנו, כל אחד בתחומו, המון ניסיון. בכלל, אנחנו רואים היום שיזמות מתחילה בגיל צעיר מאוד. כשהקמתי את Fibo הייתי כבר עם 7 שנות ניסיון בתפקידים שונים של ניהול מוצר, בניית מוצרי consumer וחווית משתמש. לדעתי יש יותר חשיבות לניסיון מאשר לגיל".
לדבריה, אחד מהאתגרים המשמעותיים ביותר שהיא חוותה בתפקידה כמייסדת, הוא להוביל תחום מסוים - ואז למצוא אנשים אחרים שיובילו אותו במקומה כשהגיעה העת לכך, או לדבריה, לפטר את עצמה: "זה מאתגר למצוא את האנשים המתאימים והנכונים ויחד עם זאת כשמצליחים לעשות את זה, זה מקדם את החברה ואת המוצר".
כיום מיולגאי נשואה, ולדבריה גם לבן זוגה יש קריירה תובענית לא פחות: "למזלנו שנינו מאוד אוהבים את מה שאנחנו עושים. איזון הוא ללא ספק אתגר, אבל כששואלים על איזון אני תמיד אומרת שזה לא בהכרח חייב להיות חצי-חצי, כל דבר בא על חשבון משהו אחר ובכל זמן נתון יש משהו שהוא בראש סדר העדיפויות".
איך זה לתת הוראות לעובדים מבוגרים ממך?
"התחלתי לעבוד בהייטק כשהייתי בת 20, חודשיים אחרי שהשתחררתי מהצבא וקודמתי להיות מנהלת מוצר בגיל 21, כך שבעצם כל הקריירה שלי עבדתי עם אנשים שחלקם מבוגרים ממני וחלקם עם יותר ניסיון ממני. אני חושבת שכשיש כבוד הדדי, פתיחות, סובלנות ורצון ללמוד - זה לא אמור להיות בעייתי".
"לא הייתי יום אחד בחופשת לידה"
"מה שאני עברתי עד גיל 30 - רוב האנשים לא עוברים עד גיל 60", מכריזה תניה אטיאס, מייסדת ומנכ"לית חברת המודיעין הרפואי Medint. אטיאס, כיום בת 33, החלה את דרכה המקצועית בחברה לפני כשש שנים ואם תשאלו אותה, היא בכלל לא מתכוונת לצאת לפנסיה. "קריירה ועבודה זה אופי, לא עניין של יש או אין. ברגע שהמטרה שלי היא לייצר אימפקט ענק זה תמיד ימשיך", היא אומרת. "הצלחה עלולה להיות מאוד מאתגרת ואפילו מפחידה, הרבה יותר מכישלון. צריך לדעת לנהל נכון הצלחות קטנות כגדולות, לתווך נכון לעובדים ולצוות את מה שקורה ולדאוג שכולם ירוויחו".
אטיאס מעידה שלאורך השנים היא קיבלה לא מעט הערות וצקצוקים סביב נושא הגיל, כולל "את נראית ילדה", "את יכולה להיות הבת שלי" או כמובן "וואו, מתי הספקת את כל זה". עם זאת, היא מעידה שהיא לוקחת את הדברים בקלות: "לגיל ביולוגי של אדם אין משמעות בחיים שלי וגם לא בחיים המקצועיים. יש גיל פסיכולוגי, מנטלי, בשלות מסוימת שצריכה לקרות".
בנוסף, היא אם לשני ילדים קטנים, ומבחינתה אם תוותר על הקריירה שלה לא תהיה אמא מספיק טובה. "הקמתי את החברה תוך כדי הריון ראשון ובחודשים שאחרי הלידה הילדים היו איתי במשרד. לא הייתי בחופשת לידה אפילו יום אחד. אין ספק שזה לא מתאים לכל אחת, אבל לי זה עבד מצוין. אני חושבת שכיום אין ברירה אלא לשלב במידה כזו או אחרת אימהות וקריירה, כי אם אהיה רק אמא, הילדה שלא לא תלמד שאפשר להיות גם יזמת או מנהלת. עם זאת, אם הייתי מתרכזת רק בקריירה, אני חושבת שלא הייתי רגישה מספיק לצוות שלי. השילוב הוא לא פשוט, אבל אפשרי".
"אנחנו 30 עובדים במשרד, ממוצע הגילים הוא 30 וגם אני בן 30"
רוי ארליך, מנכ"ל ומייסד שותף של הסטארטאפ Enso Security, לא מפחד שהקריירה שלו תסתיים מוקדם. על אף שהחל את דרכו בתחום הטכנולוגי כבר בזמן התיכון כשהשלים תואר במתמטיקה באוניברסיטת בר אילן, הוא חושב שהשירות הצבאי שלו, ממנו השתחרר בדרגת סרן, העניק לו ניסיון וידע שמאפשרים לו להמשיך להתפתח ולשמש כשומר הסף בכל הקשור לניהול אפליקציות ארגוניות.
החברה שהקים בסוף שנת 2020 פיתחה פלטפורמה לניהול תהליך אבטחת המידע של אפליקציות ארגוניות. לצד זאת, היא מיישמת תהליכים ייעודים לצמצום סיכוני סייבר. הפלטפורמה מאפשרת לצוותי אבטחת המידע בארגון לראות ולנהל במקום אחד את כל האפליקציות שהארגון מפתח, לזהות מי המפתחים שלהן, לזהות שינויים בקוד ולהבין את רמת האבטחה. בנוסף, הפלטפורמה מאפשרת לצוותים לתעדף את משימותיהם ולעקוב אחריהן.
"היה לי ברור לאורך כל הדרך שאשרת ביחידה טכנולוגית, ואכן, התחלתי את דרכי בעולם הסייבר בשירות ב-8200", מספר רוי. "במהלך השירות הצבאי התמקצעתי בעיקר בעולמות ההגנה והמחקר, ומשם הדרך לסייבר הייתה טבעית. התאהבתי בתחום והחלטתי להמשיך ולשרת במגוון תפקידים טכנולוגיים. לאחר השחרור, הצטרפתי לחברת Wix ועבדתי שם כחמש שנים, כאשר בתפקיד האחרון ניהלתי את תחום ה-Application Security. בתפקיד זה, ניהלתי צוות של כ-12 מומחי אבטחת מידע אשר סיפקו שירות ל-1,200 מפתחים".
תוך כדי העבודה, הכיר רוי את חן גור אריה, מי שכיום משמש כסמנכ"ל מוצר ב-Enso ואת וברק טווילי, כיום סמנכ"ל הטכנולוגיה. יחד הבינו השלושה שיש צורך בפתרון טכנולוגי מקיף לבעיית אבטחת האפליקציות הקיימת בארגונים רבים והחליטו להקים את החברה.
מה הכי מאתגר אותך?
"למרות שעיקר הידע שלי מגיע מעולמות הטכנולוגיה, הבנתי שכדי להיות מנכ"ל אתה חייב להכיר גם את הזווית העסקית. בפעם הראשונה דיברתי עם משקיעים, גייסתי עובדים והתחלתי לתקשר עם לקוחות. זה לא מספיק שאתה מגיע עם ידע נרחב, אתה חייב להתנסות גם בפן הניהולי והעסקי. למזלי, אני מוקף בעובדים ובמשקיעים מנוסים שנותנים לי גיבוי וסיוע באתגרים וצמתים חשובים".
איך זה לתת הוראות לעובדים מבוגרים ממך?
"אני לא מייחס חשיבות לגיל. אני רואה בכל העובדים שלנו, בין אם הם מבוגרים או צעירים, כשותפים לרעיון שאנחנו מובילים בחברה. השיח איתם נעשה תמיד מתוך רצון לתת להם ביטוי, אני מאמין שרק כך נוכל לבנות חברה מצליחה. כל העובדים, בלי קשר לגיל שלהם, מעורבים בהרבה מההחלטות שמתקבלות בחברה במה שקשור לתחום המומחיות שלהם. אגב, מספר הקסם שלנו הוא 30: אנחנו 30 עובדים במשרד, ממוצע הגילאים הוא 30, אני בן 30 ואנחנו מחפשים לגייס 30 עובדים חדשים".
בימים אלו מתכנן ארליך את החתונה שלו לאחר שהתארס לאחרונה. לדבריו, הוא לא חושש מהשילוב העתידי בין חיי משפחה לקריירה: "אין ספק שזה מאתגר, עמוס ולא קל, אבל אנחנו מעודדים את העובדים לשמור על איזון בין עבודה לבית. העובדים אצלנו יודעים שאנחנו סומכים עליהם שיבצעו את העבודה בצורה הטובה ביותר ואנחנו לא בוחנים מתי הם נכנסו למשרד או יצאו ממנו. בסופו של דבר, אם הם מרגישים טוב בחיים הפרטיים שלהם, הם גם באים לעבודה עם מוטיבציה גבוהה יותר".