הליך משפטי שמתנהל בימים אלו בבית המשפט לענייני משפחה בירושלים עוסק בגורלם של מיליוני שקלים ושתי דירות בירושלים - האם מי שתיהנה מהם היא אלמנתו של גבר שהלך לעולמו לאחרונה, או שמא מחלקת ההוספיס בבית החולים הדסה הר הצופים?
בצוואה מ-1991, עודד (שם בדוי) כתב כי לאחר מותו הוא מבקש להוריש את עיקר רכושו למחלקת ההוספיס בה אושפזה אשתו במשך 30 שנים מיכל (שם בדוי), עד למותה ב-1987. ב-1991 גם הכיר עודד את דינה (שם בדוי), מי שתהיה אשתו ב-30 השנים הבאות, עד למותו בשנת 2021.
לדברי דינה, במהלך הזוגיות הארוכה של השניים בה טיפלה בו וסעדה אותו, עודד אמר לה כי העביר בכתב צוואה בה הוריש לה את עיקר רכושו - אך צוואה זו לא נמצאה עדיין. כעת ההוספיס בביה"ח הדסה דורש לרשת את הרכוש והכספים מתוקף הצוואה הראשונה של עודד, שרק היא נמצאה עד כה. עודד לא הביא ילדים לעולם, ולמעשה משפחתה של דינה הייתה משפחתו היחידה.
דינה עבדה בעבר כעובדת סוציאלית, ולדבריה עודד שכנע אותה לצאת לפנסיה מוקדמת בהיותה בת 60 בלבד כדי לפנות את זמנה ומרצה אליו ולבית. דינה חששה מהעניין הכספי, אך לדבריה עודד היה נחוש כי פרישה מוקדמת היא הדבר הנכון עבורה והבהיר בפניה כי ענייני הכספים לא צריכים להטריד אותה שכן הרוב המכריע של רכושו יעבור אליה באחרית ימיו.
גורמים המעורים במקרה מספרים כי חשוב להבין כי זה אינו סיפור שגרתי: עודד כיבד את בת זוגו החדשה, אך במקביל שימר בפועל את הצוואה הראשונה במשך כל יום בחייו והמשיך לקיים אותה, כך שהוא התכוון אליה עד יום מותו בצלילות מלאה, כאשר הדבר התבטא במספר דרכים ואופנים.
עו"ד בעז קראוס, בא כוחה של דינה (שם בדוי) מסר: "אין מקום לספק באשר לעובדה כי הצוואה משנת 1991 נשתכחה מליבו של המנוח, ולו היה יודע על קיומה – ודאי היה דואג לבטלה או לערוך חדשה תחתיה. לאור זאת, אנו מבקשים לבטל את צוואת המנוח ולהורות על חלוקת הרכוש על פי דין, או לחילופין – לפרש את הוראות הצוואה כאילו הן מורות על חלוקת הרכוש לקרובת משפחתו הקרובה לו ביותר – דינה".
מבית החולים הדסה נמסר בתגובה: "החלטתו המרגשת של אזרח, אשר ביקש בצוואתו להוריש להוספיס בהדסה הר הצופים חלק מרכושו כאות הערכה ותודה על טיפול איכותי ואנושי, תידון בבית המשפט. הדסה תציג עמדתה בדיון כמקובל".