כנס ההייטק JOURNEY של EY וקשת נערך היום (שלישי), בפעם ה-24, בזאפה מידטאון בתל אביב. הכנס הדגיש את הקפיצה המטאורית שעברה תעשיית ההייטק בשנה האחרונה, כשהשתתפו בו מנכ"לים והבכירים באקו סיסטם של תעשיית ההייטק בישראל. 

הכנס החל עם אירוע הגמר של תחרות The Pitch, תחרות הסטארט-אפים המובילה של התעשייה שאותה הנחה נעם קנטי, שותף בכיר ב-EY. לתחרות נרשמו 200 חברות, 20 מהן הגיעו לשלב חצי הגמר שנערך בשבוע שעבר ו-7 חברות הגיעו לאירוע הגמר היום. הסטארטפים הציגו את החברה בפני הנוכחים, בהם נציגי הקרנות והמשקיעים המובילים בישראל. המנטורים בתחרות הם מירב ווינריב מקוואלקום ונצ'רס, גיגי לוי וייס מ-NFX וברק פרידור מסבן ונצ'רס. 

הסטארטאפ הזוכה X-trodes (צילום: שאולי לנדנר)
הסטארטאפ הזוכה X-trodes | צילום: שאולי לנדנר

הסטארטאפ שזכה בתחרות היוקרתית היה X-trodes , חברה ישראלית שפיתחה טכנולוגיה חדשנית לניטור ואנליזה של סיגנלים פיזיולוגיים ונוירולוגיים מרחוק 24/7 ובאופן עצמאי בבית, מחוץ למרפאות ובתי החולים. החברה נמצאת בעיצומו של ניסוי קליני בבית החולים איכילוב בתל אביב ומקווה לקבל אישור של ה-FDA כבר בשנה הקרובה. "אחרי 16 שנות מחקר, אנחנו יודעים למדוד את המוח, הלב והשרירים בכל מקום ובכל זמן"', אמרה לילך אינזלברג יפעה, שותפה מייסדת ב-X-trodes. "אנחנו מכוונים למכירה לבתי חולים ולמרפאות. הפתרון שלנו לא משנה את התוצאות שיקבלו הרופאים אלא עושה מהפך בחוויה של המטופלים".

לילך אינזלברג יפעה, שותפה מייסדת ב-X-trodes  (צילום: שאולי לנדנר)
לילך אינזלברג יפעה, שותפה מייסדת ב-X-trodes | צילום: שאולי לנדנר

מלבד X-trodes, התמודדו הסטארטאפים MINTA, שפיתחה פלטפורמת וידאו מבוססת בינה מלאכותית לחנוית אונליין, nSure.ai, שעוסקת במניעת הונאות במוצרים דיגטליים, MYAIR, שמפתחת מזון פונקציונאלי מותאם אישית ומתמחה בניהול לחץ כרוני, AIRWAYZ, שפיתחה פתרון מבוסס בינה מלאכותית לניהול המרחב האווירי שמאפשר הפעלת רחפנים למשימות מסחריות. 

עוד השתתפו, Edge Gaming, שפיתחה פלטפורמה לאימונים והקניית מיומנויות קוגנטיביות ומשחקיות ו- Insurightsשפיתחה יועצת וירטואלית המבוססת על בינה מלאכותית שעוזרת לעובדים וארגונים לנצל ולהבין את הכיסויים הרפואיים שלהם.  

יורם טיץ, מנכ"ל EY דיבר על ההתבגרות של תעשיית ההייטק בישראל. "היזם הישראלי עלה כיתה", אמר. "מספר היוניקורנים הישראלים עבר את ה-70 ויש גיוסי כסף אדירים שנכנסים לכלכלה הישראלית. שווי החברות הציבוריות והפרטיות הינו יותר מ-450 מיליארד ויש לכך השפעה ישירה על המארג הסוציו-חברתי פה בישראל. מחירי הנדל"ן, הרהיטים והרכב השתנו בצורה שאיננו מכירים. לכל היושבים בחדר יש גם את היכולת והאחריות להשפיע. אני קורא לכולם לפתוח את השורות ולשלב את הערבים, החרדים, נשים ופריפריה בשורות החברות שמשנות את הכלכלה הישראלית. אני צופה כי ב-2030 יהיו חברות ישראליות שיהיו שוות מעל 100 מיליארד דולר".

פאנל בכנס ג'רני (צילום: שאולי לנדנר)
יורם טיץ עם גל קרובינר, יפתי קרזנר, תום ליבנה ועינת גז | צילום: שאולי לנדנר

"יש לנו את ה-DNA להתמודד עם סביבה שמשתנה מהר"

לאחר מכן עלה ניר זוהר מנכ"ל ויקס, שרואיין על ידי אלון סהר ממשרד עו"ד מיתר: "ה-DNA שנולדנו איתנו נשאר אותו דבר לאורך החיים שלנו, זה שאפשר לנו להיות סטרטאפ ניישן הוא אותו DNA שיהפוך אותנו לסקייל ניישן. יש לנו את ה-DNA להתמודד עם סביבה שמשתנה כל כך מהר. גייסנו 2,000 איש במהלך הקורונה שלא פגשו את המנהלים והצוות המגייס, הם בילו מעט זמן במשרד ואחד הדברים שאני מתעסק בהם זה שימור התרבות הניהולית והבאת האנשים לשלב הבא, אני חושב שיש לכך השפעה גדולה שתהיה לה השלכה דרמטית על העתיד". 

נעם קנטי, שותף בכיר ב-EY (צילום: שאולי לנדנר)
נעם קנטי, שותף בכיר ב-EY | צילום: שאולי לנדנר

ג'וש קירנן ראיין את הארי מוסלי בכיר ב-ZOOM שאין אדם שלא מכיר את פלטפורמת שיחות הוידאו מאז התפרצות מגפת הקורונה: "העצה שלי לחברות היא יצירת שותפויות חזקות בתעשייה, זה הדבר שבאמת עוזר לחברה לצמוח". 

בפאנל נוסף שאותו ניהל מנכ"ל EY יורם טיץ השתתפו גל קרובינר, ממייסדי פאגאיה, יפתי קרזנר, מנכל ומייסד קיסטרה, תום ליבנה, מנכל ומייסד ורביט, עינת גז, מנכלית ומייסדת פאפאיה גלובל:

גל קרובינר: "זו אבולוציה די טבעית למה שהיה לפני 30 שנה, הייתה גם התפכחות והבנה של יזמים ישראלים – למרות שיש לנו יתרון טכנולוגי חזק, המוצר שאנחנו מוכרים הוא לא הטכנולוגיה. שינינו את השאלה ל'מה הצורך שקיים בעולם?' . בנוסף, היכולת של היזם הישראלי להגיע לשווקים חדשים גדלה".

עינת גז: "כל התעשייה התבגרה, כשרציתי לגייס 20 מיליון דולר והציעו לי 40 שאלתי למה? – אמרו לי 'כדי שתוכלי לעשות דברים הרבה יותר גדולים'. באתי מעולם האוף-ליין וכל הזמן חוויתי את הכאבים של הלקוחות, הבנתי שאם הם מוכנים לשלם לחברות שהם לא מכירים כדי שישלמו שכר, כנראה יש כאב מאוד גדול אבל את צריכה לדעת גם לתווך את הבעיה גם למשקיעים".

Time capsule, מה יהיה ב-2030? (צילום: שאולי לנדנר)
Time capsule, מה יהיה ב-2030? | צילום: שאולי לנדנר

יפתי קרזנר: "חשבנו הרבה על למה אנחנו לוקחים כסף ומה אנחנו רוצים לעשות? התשובה היא לייצר ערך לכל בעלי העניין ובראש ובראשונה ללקוחות. החלק השני של התשובה הוא השפעה, אני לא מאוהב בטכנולוגיה וברעיון, אני אוהבת שהטכנולוגיה שלנו משפיעה על עשרות מיליוני אנשים ומייצרת ערך ללקוחות ולבעלי העניין".

_OBJ

תום ליבנה: "לא כל אחד מתאים להיות יזם, צריך המון עמידות. צריך לזהות בעיה כואבת באמת ולוודא שהשוק מספיק גדול. אני כל הזמן לומד ומשפר את עצמי, כולנו עשינו טעויות לאורך הדרך ואנחנו לומדים מהן. תוך כדי אתה מבין עם אילו אנשים נוח וכיף לך לעבוד איתם". 

לאחר מכן התקיים פאנל נוסף Tech to health על הפתרונות של תעשיית ההייטק לעולמות הרפואה. בכנס השתתפו אלון בלוך מ-K Health, מעיין כהן מ-Hello Heart, מושיק מור מ-aMoon, ופרופסור אייל צימליכמן מבית החולים שיבא תל השומר. 

_OBJ

את הכנס נעל אירוע Time capsule  שבו יזמים מובילים, משקיעים ואנשי מקצוע מהתעשייה שיתפו בתחזיות שלהם לתעשיית ההייטק לשנת 2030. 

הכתבה התפרסמה כחלק מסיקור כנס ה-JOURNEY של פירמת EY וקבוצת קשת 12