מערכון של "ארץ נהדרת" שהפך לוויראלי, הצית מחאה של לוחמים לשעבר שהשתלבו בעולם ההיי-טק וינסו לסייע ללוחמים שמשתחררים בימים אלו מצה"ל. במערכון הוצגו שני הייטקיסטים שסוגרים את הדלת בפני לוחמים קרביים במכוניתם - ומעדיפים רק יוצאי 8200. לירן מור, שעד לא מזמן היה לוחם ומפקד ביחידה קרבית, הרגיש שהוא רואה את עצמו במערכון. "ראיתי את עצמי יושב בתחנה וסוגרים את החלון", סיפר.
"אמרתי לעצמי: אני עכשיו במקום שאני יכול לסייע לחבר'ה כאלה. אז המטרה הייתה להגיד להם: חבר'ה, אני מכיר את התחושה, מבין, בכל דבר שאני יכול לסייע - אני אסייע", הסביר מור. כשסיים את שירותו הצבאי, הוא ניסה ללא הצלחה להיכנס לעולם ההיי-טק. "בגיל 27 אני צריך ללמוד הכול מאפס", הוא הבהיר.
"הייתי צריך להיות... לעבוד באבטחה. למרות שהייתי מ"פ וניהלתי מאות לוחמים". היום, הוא כבר מנהל בחברת היי-טק. כשקרא פוסט של עמית, לוחם אחר שעובד בתחום, ובו קריאה לסייע ללוחמים כמוהו, הבין שהוא לא לבד.
"כשלוחם משתחרר בעצם, הוא יוצא מהצבא כשהמקצוע שלו זה להיות לוחם. אין מה לעשות עם זה באזרחות", אמר עמית מעוז, כותב הפוסט. "הוא משתחרר מהצבא אחרי שלוש שנים או יותר, והוא רוצה ללמוד מקצוע ריאלי, אבל הוא צריך עכשיו לכלכל את עצמו, הוא צריך להתפרנס. אף אחד לא מקבל אותו לעבודה במקצוע שהוא רוצה כי אין לו ניסיון", הוסיף. "המדינה פה תצטרך להתערב ולראות איזה כלים אפשר לתת ללוחמים תוך כדי השירות או מיד בתום השירות שלהם".
מאות הגיבו ושיתפו את הפוסט, לוחמים רבים הזדהו, בהם גם לוחם גולני אחד, אייל ולדמן, לשעבר מנכ"ל מלאנוקס. "ההפרשים שיש בין אלה שהולכים למודיעין, שלמעשה בשירות הצבאי שלהם מקבלים המון הכשרה, אפשר לפצות על זה במכינה שאנחנו נממן או אנחנו נעזור לממן", סיפר ולדמן. "אני עושה עכשיו פעילות נוספת שיכולה להביא לפתרון הרבה יותר רחב: לוחמים יוכלו ללמוד גם אם יש להם בעיות כלכליות או גם אם הם משכבות סוציו-אקונומיות יותר נמוכות".
משרתי היחידות הטכנולוגיות, כולם מבינים, הם כוח איכותי שתורם רבות למדינה. השאלה אם גם ללוחמים הקרביים, אלו שמסכנים את חייהם ומעוניינים להיכנס לעולם ההיי-טק, המדינה לא אמורה לסייע.