רבים שמחפשים לעשות מעבר תעסוקתי לתחום ההיי-טק חוששים מהליכי המיון לחברה. מה להגיד בריאיון אם אין ניסיון רלוונטי? איך כדאי להציג את הכישורים שלכם? אספנו המלצות ממנהלי גיוס בכמה מהחברות המובילות.
ג׳ני ברוק, מנהלת קבוצת פיתוח ב-Armis Security: "אני כמנהלת מחפשת תשוקה אמיתית לעשייה, ואם אני מזהה את זה אני מוכנה להתפשר על ניסיון. בנוסף, תמיד מרשימים אותי מועמדים שלמדו קצת על החברה ומכירים את העשייה והאתגרים שלנו - ולכן מומלץ להעמיק בקריאת תיאור המשרה, להבין מהם תחומי האחריות של התפקיד, ואיך זה משיק לידע שרכשתם. לבסוף אני ממליצה להגיע לראיון עם המון מוטיבציה וחיוך".
תג אדלר, דירקטור גיוס בפייסבוק העולמית: "שוק העבודה בהיי-טק הופך תחרותי יותר ויותר. כדי להצליח, מועמדים נדרשים להבין כיצד הם מבדלים את עצמם מאחרים - מהו הערך הייחודי שהם יכולים להציע לחברה ואיך הם יכולים למצב את עצמם כמועמדים המתאימים ביותר. חשוב לכוון להזדמנויות תעסוקתיות שלא רק תואמות את הניסיון והכישורים שלכם, אלא גם את תחומי העניין שלכם.
לקראת כל ריאיון, גם בשלבים מתקדמים, כדאי ללמוד ולהעמיק בתפקיד ובחברה שאליה אתם מתמיינים. כך גם תבינו כיצד נכון להציג את הניסיון הרלוונטי שלכם בצורה הטובה ביותר, ותדעו לבטא את היכולות הייחודיות שלכן שמתאימות לתפקיד.
בזמן הריאיון, תשמרו על אותנטיות. תציגו את עצמכם, ממש כפי שאתם, ותהפכו את מעמד הריאיון לשיח כן ופתוח. אם במהלך השיחה אתם מרגישים שלא הצלחתם להביא את עצמכם לידי ביטוי והריאיון לא הולך טוב כפי שציפיתם, אל תורידו את הרגל מהגז - תשמרו על אנרגיה וביטחון ותנצלו את המצב כדי להראות איך אתם מתמודדים גם עם מכשולים ואתגרים".
נמרוד גרובר, מנהל הגיוס בלייטריקס: "באופן כללי, הפגינו אדיבות, פתיחות ושיתוף פעולה לכל אדם שקשור לתהליך הגיוס - זה גם טיפ טוב לחיים. שתפו באילוציכן.ם סביב התהליך ושאיפותכן.ם מהתפקיד. יש לכם ניסיון קודם? מעולה! הראו לחברה המראיינת כיצד הצמיחה המקצועית שלכם.ן מתמשכת ורציפה. ללא ניסיון קודם? הפגנת סקרנות מעוגנת בעשייה בשטח ומוטיבציה אותנטית תסייע מאוד לגשר על החששות של החברה המראיינת".
ליאור עטרת, מנהל GE דיגיטל ישראל: "כמה מהאנשים הכי טובים שגייסתי היו עם קורות חיים כמעט ריקים, אבל מה שהיה ייחודי בהם הוא שהם הצליחו להראות את התשוקה והמוטיבציה שלהם בתחום בעזרת דברים כגון: השתתפות בתחרויות CTF, אתגרים באינטרנט וכו'. אני מאוד ממליץ על תרגול שכזה, וציון של זה בקורות החיים מראה על מוטיבציה גבוהה וגם על צבירת ניסיון מעשי.
באופן כללי אני ממליץ לחשוב על דוגמאות של הצלחות ואתגרים מתפקידים קודמים. זה תמיד עולה בצורה כזו או אחרת כשאלות בריאיונות עבודה ולא רק בצד הטכני. לא פחות חשוב הוא הצד החברתי, במיוחד לגבי עבודת צוות. התרומה של עובד או עובדת שהם שחקני צוות גדולה בהרבה עבור ארגונים ובדרך כלל נילחם עליהם".
גיא קולב, מנהל צוות הסורסינג במיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח: "אנחנו לא מחפשים לגייס אנשים שמתיימרים לדעת הכול, אלא מעניין אותנו להביא למיקרוסופט אנשים שכל הזמן שואפים ללמוד דברים חדשים ולצמוח מתוך הניסיון. כאשר מועמדות ומועמדים פוטנציאליים מספרים לנו בראיונות העבודה על פרויקטים שביצעו בעבודות קודמות, חשוב לנו לשמוע ניתוח שלהם גם על הטעויות שהם עשו במהלכם, ועל דברים שהם למדו ויישמו מתוך אותן טעויות עבר. היכולת לדבר בפתיחות על נושאים שכאלה היא חשובה מאוד ומעידה לטובה על המתראיין.
"כשאנחנו מראיינים סטודנטים ועובדים ללא ניסיון, חשוב לנו לשמוע על פרויקטים מעניינים שעשו במסגרת הלימודים, הצבא או באופן עצמאי, על התנדבויות שלקחו בהן חלק ועל הישגים מרשימים שהגיעו אליהם בתחומים שונים. כל הדברים האלה חשובים לא פחות מגיליון ציונים ומשקפים את האיכויות של המועמד או המועמדת, את היכולת שלהם ללמוד ולהתפתח תוך כדי תנועה ואת הרצון שלהם לעשות אימפקט משמעותי בתפקיד".